Onsdag, 29. juni 2016 — af Casper Nielsen

TILLYKKE: Poul Thomsen fylder 78

”Dyrenes ven”, Poul Thomsen, er stadig aktiv, selvom han har pensioneret sig fra TV-arbejdet. I 1980erne trak han – og hønsehunden Balder - hele Danmark til skærmen med sine ”Dus med dyrene” programmer.

Poul Thomsen - der i 1980erne trak dyrevenner i alle aldre til skærmen – fylder i dag 78 år.

Den selvlærte journalist optrådte først i et TV-program om fisketure og blev siden indbudt til at lave en serie børneprogrammer om dyr; "Dig og dyrene" (1976-79).

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var dog til tonerne af Vivaldis guitarkoncert i D-dur at Poul Thomsen gjorde sit mest populære ugentlige indtog i danskernes TV-stuer, da ”Dus med dyrene” blev indledt i 1980.

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse

Poul Thomsens hund blev en stjerne

Poul Thomsens programserie, hvor danskerne bl.a. blev dus med agerhønen, mødte gæstehunde som bullterrieren og var med, når den traditionsrige harefangst fandt sted på Hjortø i Svendborg Sund, gjorde ham i monopolets dage til en af de mest populære TV-stjerner.

Kun Poul Thomsens medvært - hunden Balder – formåede vel at overstråle ham.

Balder snusede rundt i studiet, fik lov at vælge seernes indsendte spørgsmål og kunne selv stikke snuden i krukken med godbidder.

Hunden blev derfor også Danmarks mest elskede (kun Kvik fra ”Matador” kunne måle sig med dens popularitet). Også i BILLED-BLADET fik den sin egen idolplakat.

LÆS MERE: Poul Thomsen: Det laver han i dag

Balder begravet under en grædepil i haven

Mørk var derfor den dag, hvor en fattet Poul Thomsen midt under en programrække i 1984 måtte melde, at Balder var død i sin bedste hundealder af blot seks år.

Landesorgen sås ikke mindst af, at Thomsen i ugen derpå fik tilsendt 200 kondolencebreve.

Seerne følte simpelthen sådan med Thomsen og følte sig så dus med Balder, at det vel aldrig blev helt det samme, selv om en ny hund – Bjarke – snart gjorde sit indtog i programmet.

Balder blev begravet ligesom alle de andre naturligt afdøde Thomsen-hunde - under en grædepil i haven i landsbyen Albæk med udsigt over Randers Fjord. Men Poul Thomsen har fortalt, at folk stadig spørger til Balder, når han er ude og holde foredrag.

Poul Thomsen holder stadig foredrag

Selvom han pensioneret sig fra TV-arbejdet er den tidligere tv-vært nemlig fortsat aktiv.

– Jeg holder foredrag for pensionister, hvor jeg fortæller ”Hvad seerne ikke så”, fortalte han således BILLED BLADET i foråret.

Poul Thomsen er gift med Susanne Lichtenstein og har sønnen Morten Thomsen

BILLED BLADET ønsker tillykke med dagen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden