3. jul. 2016
Af Casper Nielsen

Tina Müller: De islandske fans giver mig kys og kram

Tina Müller
Tina Müller
Foto: Birger Storm
Tina Müller fra DR-sporten har en forrygende fest sammen med de islandske fans.- De er meget behagelige og rare, og giver mig mange kram og kys. Der er så meget kærlighed i luften, siger hun inden søndagens store brag, hvor Island møder Frankrig i Paris.

Tina Müller fra DR sporten har en fest i Frankrig, hvor hun er helt tæt på mange glade islandske fans.

Ligesom Danmark i 1992 oplever de et sandt eventyr i Frankrig, hvor de i aften – søndag kl. 21.00 på DR1 - skal spille kvartfinale i EM slutrunden mod værtsnationen.

- Jeg var inde i fanshoppen i Paris for at se efter en islandsk trøje, men der er ikke flere. De er simpelthen blevet revet væk, siger Tina Müller, der som DR’s udsendte skal være tæt på de islandske fans på tribunen i aften.

Festlige fans

- De irske fans er nok dem, der har skabt mest stemning, men nu hvor de er rejst hjem er det klart de islandske fans, der er mest festlige. Deres berømte kampråb ”HU” har i al fald vundet mange hjerter, fordi man fornemmer en hel særlig fighterånd i det, siger hun om ”Vikingerne”, som Islands fans kaldes.

Kærlighed i luften

- De er meget behagelige og rare. Jeg får mange kram og kys, når jeg står blandt dem. Men det er ikke ubehageligt. Der er bare så meget kærlighed i luften. De er jo underdogs og oplever noget helt euforisk. Selv fik jeg kuldegysninger, da de havde slået England ud og havde simpelthen svært ved at sove efter kampen, fordi der var så mange indtryk, der skulle bearbejdes, fortæller Tina Müller.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Koner og kærester på tribunen

Selv var hun 14 år, da Danmark i 1992 vandt EM slutrunden i Sverige. Men det er samme oplevelse af at være med i noget helt eventyrligt, hun genkender i den islandske eufori.

- Spillerne har deres familier, kærester, koner og børn med på tribunerne. De er meget søde til at gå over og tale med dem og de tilrejsende fans efter kampene.

-Vi tør heller ikke afskrive deres chance i aften, og ingen i sportsredaktionen har ville indgå et væddemål på om de går videre eller ryger ud, siger Tina Muller.

LÆS MERE: Tina Müller: Jeg har egen hovedpude med

Læs mere om: