Tirsdag, 8. juli 2014 - af Lisbeth Grube

Tine Gøtzsche: Sådan er det at være eneadoptant

Tine Gøtzsche og sønnen Jacob.
Tine Gøtzsche og sønnen Jacob.
Foto: Birger Storm
TV-værten traf et vidtgående valg, da hun besluttede sig for at blive eneadoptant til sin søn, Jacob.

DR-værten Tine Gøtzsche er mor til dejlige 10-årige Jacob, som hun hentede i Etiopien, da han var tre måneder gammel. Da Tine var 35 år og endnu ikke havde mødt manden i sit liv, besluttede hun sig for at blive eneadoptant. Det rette valg for TV-værten - selv om beslutningen også rummer et savn, fortæller hun i et interview i magasinet Vores Børn.

- Jeg er smerteligt bevidst om, at Jacob og jeg er en sårbar lille flok. Hvis der sker mig noget, er han alene, så jeg har en aftale med mig selv om, at sygdom og højresvingsulykker ikke er noget, vi gør os i. Jeg er meget opmærksom på, at vi er tæt på venner og familie, men omvendt bilder jeg mig ikke ind, at noget kan kompensere for, at Jacob ikke har en far, siger Tine Gøtzsche.

- Når Jacob og jeg har en konflikt, kan jeg blive ærgerlig over, at der ikke er en partner til at bede mig tælle til ti, og da Jacob for nylig skulle skifte skole, følte jeg mig alene om at tage en svær beslutning. Men jeg savner mindst lige så meget en, der elsker Jacob, præcis som jeg gør, siger TV-værten.

På trods af savnet er Tine Gøtzsche ovenud taknemmelig for, at det lykkedes hende at adoptere.

- Et sted i verden var der et barn, som manglede en mor. Og her var jeg - og manglede et barn. Det gav mening, siger hun.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden