12. nov. 2018
Af Ken Richter

Tobias vandt Den store bagedyst i 2014: Her er mit nye liv

Tobias Hamann og Signe Juul Lind.
Tobias Hamann og Signe Juul Lind.
Foto: Lars Aarø
Tobias Hamann er blevet kæreste med Signe, og kagerne er skiftet ud med hypnose.

30-årige Tobias Hamann havde nærmest magiske evner, når han med enorm fantasi og koncentration skabe de mest forrygende kager i "Den store bagedyst" tilbage i 2014.

Tobias blev da også en suveræn vinder af konkurrencen, og han blev efterfølgende hyret til at lave flere forskellige programmer til DR.

Men nu bruger Tobais knapt så meget tid på bagværk, for han er blevet uddannet hypnotisør i USA.

Dermed er han gået i sin morfars fodspor, for han var den kendte hypnotisør Ali Hamann fra Silkeborg.

Savner morfar

Morfaren døde samme år, som Tobias vandt bagedysten.

- Jeg savner ham. Også selv om jeg aldrig kom helt tæt på ham, og han ville ikke lære fra sig. Vi fik aldrig talt om hypnose, har Tobias fortalt BILLED-BLADET.

Fascinationen af sin lidt mystiske morfar fik Tobias til at grave dybere i hans fortid, og det hele endte med, at Tobias fik vished for, at han også har talent som hypnotisør.

- Jeg prøver at træde i min morfars fodspor, og det er tankevækkende, hvor meget der ligner, erkender barnebarnet, der nu kommer rundt i hele landet med sine underholdende shows.

Nøjagtig som morfar Ali Hamann gjorde i over 50 år.

Får hjælp af kæresten

En trofast og kærlig støtte har Tobias Hamann fået i 25-årige Signe Juul Lind, som han blev kæreste med for et år siden.

Hun studerer designkultur og økonomi på Syddansk Universitet i Kolding, og så hjælper hun Tobias med alt vedrørende hans shows.

- Ligesom min mormor Lis altid var med min morfar ude til hans shows, tager Signe nu også med mig, når jeg har hypnoseshows rundt om i landet. Det er bestemt ikke noget, jeg kræver af Signe. Hun gør det, fordi hun kan li' det og er nysgerrig og synes, det er spændende, siger hypnotisøren, der nu mest bager for hyggens skyld.

Læs mere om: