Søndag, 11. januar 2015 - af af Dorte Quist

Trine Dyrholm: Jeg er glad for Arvingerne

Marie Bach Hansen, Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund og Mikkel Boe Følsgaard i "Arvingerne".
Marie Bach Hansen, Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund og Mikkel Boe Følsgaard i "Arvingerne".
Foto: Per Arnesen
Trine Dyrholm er glad for den nye sæson af ”Arvingerne”, hvor nye temaer kommer frem.

– Jeg blev glad, da jeg læste manuskriptet for den nye sæson. Jeg synes, at vi får sat godt an med nogle nye temaer. F.eks. med det nye barn i familien. Spørgsmålet om, hvordan man er og kan være forældre, har ligesom arvetemaet fået en anden bundklang. Da jeg selv voksede op i 70’erne, var der ikke særlig mange regler i vores måde at leve på. I dag er der en masse regler. Alt sådan noget er oppe til diskussion, fortæller 42-årige Trine Dyrholm, der er gift med Niclas Bendixen og sammen har sønnen Aksel på fem år.

- I anden sæson er det ikke mere en kamp om et hus det handler om. Nu handler det mere om, hvordan er man i sit liv, hvad gør man med sin arv. Jeg synes, at karaktererne folder sig meget naturligt ud i forlængelse af første sæson. Hvordan de finder deres nye indbyrdes forhold efter arvekrigen. Efter første sæson oplevede jeg, at mange tog arveemnet op med mig. Både på det emotionelle plan, men også på det helt praktiske plan. Folk tog diskussionen om, hvem der skal arve hvad, når vi dør.

- Vi ved jo alle, at det sjældent er pengene, det handler om. Det er bare nemmere at skændes om noget helt konkret som et hus eller nogle penge. Men så er det, at drama og fiktion kan hjælpe os med at få snakket om det, som vi normalt ikke kan finde ud af at tale om, som f.eks. arv og miljø.

Det næste afsnit sendes i aften kl. 20 på DR1.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden