2. jan. 2015
Af Luise Marie Bekker

Trine Dyrholm om Arvingerne: Nogle af scenerne er svære

Trine Dyrholm
Trine Dyrholm
Foto: Hanne Juul /BILLED-BLADET
Den dygtige skuespillerinde slog igennem i Danmark for mange år siden, og hun har også fået etableret sig på de udenlanske lærreder.

Optagelserne til den nye sæson af "Arvingerne", som DR 1 tog hul på i går aftes, gik i gang i april sidste år, og Trine Dyrholm fik endnu engang lov til at give den som Gro Grønnegaard.

Selv om hun har brugt en del tid på rollen, kan den stadig give hende nye udfordringer, og det er hun glad for, fortæller hun til magasinet Soundvenue:

- I "Arvingerne" er udfordringen materialet. Nogle af scenerne er jo svære at lave. De kræver ret mange runder, og det kræver, at man tager nogle emotionelle ture. Og det er også udfordrende. Så der er jeg virkelig glad for, at jeg har mit sprog og mine kammerater at læne mig op ad. Så der er jo en familietryghed i at indspille "Arvingerne". Men det kan stadig være lige så svært. Det er i hvert fald et stort privilegium at spille en karakter som Gro, der både kan stå og smadre en skurvogn med en motorsav og på den anden side være dødsensangst for, om en mand nu har tænkt sig at gå fra sin kone.

Trine føler nærmest, at hun er sammen med sin familie, når hun optager serien, hvor også navne som Carsten Bjørnlund, Mikkel Boe Følsgaard, Marie Bach Hansen og Lene Maria Christensen har roller.

Samtidig med at "Arvingerne" kører, er Trine Dyrholm i gang med optagelserne til Thomas Vinterbergs kommende film "Kollektivet".

Sidste år gjorde hun sig også bemærket i udlandet, blandt andet i Tyskland, hvor hun havde en rolle i filmen "Who am I".

Læs mere om: