11. sep. 2021
Af Liz Rørsig

Troels Lyby i musikprogram: Vi synger meget med børnene

Troels Lyby
Troels Lyby.
Foto: DR
Troels Lyby er vært i DR1’s ”Sommertogtet – lyden af vores land”, hvor skonnerten Aron er ladet med musik. Hjemmet hos skuespilleren og kæresten Cecilie Stenspil er også fuld af musik.

Troels Lyby er glad for at være på sommertogt med danske, musikalske stjerner, og også hjemme fylder musikken meget for skuespilleren og hans lille familie.

Troels danner par med skuespilkollegaen Cecilie Stenspil, og sammen har de børnene Samuel, 3, og Ellinor Rose på ét år.

- Både Cecilie og jeg synger ikke blot godnatsange, men vi synger morgen, middag og aften med børnene, fortæller Troels Lyby til BILLED-BLADET.

Glad for musik

- Vi har egentlig ikke tænkt over, at de synger meget, før de sagde i børnehaven, at Samuel var glad for musik. Cecilie og jeg har snakket om, at det skal være en del af børnenes dannelse, og jeg er ikke bange for at være mere disciplineret omkring det, siger Troels Lyby, der selv gik til klaver som barn, men stoppede efter et år.

- Jeg skulle være blevet ved, siger jeg nu, selv om det dengang var en pine. Men det er en kæmpe gave at spillet et instrument, siger Troels Lyby. Til gengæld kan han nu have glæde af at spille på den guitar, som han til sin fødselsdag sidste år fik af Cecilie.

Læs mere om: