Søndag, 2. april 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Troldehjertets Hemmelighed adskiller sig fra Julehjertets Hemmelighed: Her er fem afgørende forskelle

Julehjertets Hemmelighed og Troldehjertets Hemmelighed 
Julehjertets Hemmelighed og Troldehjertets Hemmelighed
Foto: DR
"Troldehjertets Hemmelighed" følger i sporene på "Julehjertets Hemmelighed", men der er flere afgørende forskelle på påskeserien og julekalenderen.

I december sad mange julekalenderfans klinet til skærmen hver aften for at se ”Julehjertets Hemmelighed”, og nu er der igen mulighed for at følge borgerne i Lindestrup.

I påsken sender DR nemlig den nye serie ”Troldehjertets Hemmelighed”, som bygger videre på det kendte og elskede univers.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men der er alligevel nogle forskelle på de to serier, som er værd at bide mærke i – læs mere herunder:

1: ”Julehjertets Hemmelighed” blev instrueret af Poul Berg, som også var hovedforfatter på julekalenderen, men han er ikke en del af ”Troldehjertets Hemmelighed”. Jesper Nicolaj Christiansen, som var episodeforfatter på julekalenderen, og som har været en del af projektet siden den spæde start i 2015, er hovedforfatter, mens instruktør Jacob Bitsch er hel ny på projektet.

2: ”Julehjertets Hemmelighed” udspillede sig over 24 afsnit og fulgte karaktererne i de første 24 dage af december. Handlingen i ”Troldehjertets Hemmelighed” begynder ved midsommer, og derfra udfolder historien sig over en længere periode, end julekalenderen gjorde. – Det er ikke bare syv dage, det er nok nærmere en hel sommer. Det eneste, vi ved, er, at den startede ved Sankt Hans, og så kørte det, fortæller instruktør Jacob Bitsch.

3: ”Julehjertets Hemmelighed” var lavet som en serie, som julekalenderfans i alle aldre kunne nyde, men ”Troldehjertets Hemmelighed” henvender sig til en målgruppe, som er en smule ældre. – Julekalenderen skulle være til alle, men DR sagde, at vi med troldehjertet gerne måtte gå lidt op i alder. Nogle afsnit skal man lige se med en voksen. Vi har taget serien ind i et teenageunivers, men ikke så meget, at det skræmmer de mindste, forklarer instruktøren Jacob Bitsch.

4: I ”Julehjertets Hemmelighed” var der nogle karakterer, der fyldte meget, mens andre havde en lidt mindre fremtrædende rolle. Men i ”Troldehjertets Hemmelighed” er der blevet plads til at dykke mere ned i nogle af de personer, man ikke kender så godt endnu. – Det har været rart at tage de karakterer, som jeg er blevet forelsket i i julekalenderen, og udvikle mere på dem. Det er blandt andet oldfruen Miriam, som det har været sjovt at tage i en lidt anden retning. Også Rigmor – jeg synes faktisk, hendes historie er den bedste i ”Troldehjertets Hemmelighed”. Hun udvikler sig meget, mens hun i julekalenderen mere bare var herremandens hustru. At udvikle Rasmus’ og Marie Louises historie var også virkelig sjovt. De har en VILD historie, og de gennemgår hele følelsesregistret et par gange, afslører forfatter Jesper Nicolaj Christiansen.

5: Nissen Rumle var en central figur i julekalenderen, men han dukker ikke op i ”Troldehjertets Hemmelighed” – han sover nemlig sommerhi. Skurkene Lars Ravn og Gyda er heller ikke med i påskeserien, men til gengæld dukker den mystiske Cornelius op. Det er hans opgave at udrydde alle trolde.

De syv afsnit af "Julehjertets Hemmelighed" kan ses på DRTV eller på DR1 hver aften fra palmesøndag til påskelørdag.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden