Torsdag, 3. december 2015 — af Karina Didriksen

TV-serien Broen vinder fornemme priser

Thure Lindhardt og Sofia Helin i "Broen III".
Thure Lindhardt og Sofia Helin i "Broen III".
Foto: DR
Den dansk-svenske TV-serie ”Broen” med Thure Lindhardt og Sofia Helin i hovedrollerne har netop vundet to International Drama Awards.

Knap 900.000 danskere sad søndag aften foran fjernsynet og fulgte med i det sidste afsnit af ”Broen III” på DR1. Serien fik efterfølgende flotte anmeldelser, og nu har den tilmed vundet priser.

Onsdag løb prisuddelingen The International Drama Awards af stablen i London, og her vandt ”Broen” to fornemme priser i kategorierne ”Bedste tilbagevendende dramaserie 2015” og ”Bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie i 2015”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er svenske Sofia Helin, der spiller hovedrollen som Saga Norén i TV-serien, og som nu er blevet hædret for sin præstation. Hun spillede over for danske Thure Lindhardt i tredje sæson af den dansk-svenske successerie.

Broen tog verden med storm

- ”Broen” har bestemt fortjent de to priser. Serien udvikler sig for hver sæson, og denne tredje har taget verden med storm. Manuskriptforfatter Hans Rosenfeldt bliver ved med at forny Sagas karakter og hendes udfordringer, og som seere kommer vi en lille smule tættere på gåden om, hvem hun er. Det er fremragende TV, siger DR’s dramachef Piv Bernth til dr.dk.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

The International Drama Awards bliver holdt i forbindelse med C21 International Drama Summit i London, hvor nogle af verdens førende dramafolk i disse dage er samlet.

Det er dramafolkene, som bestemmer, hvem der skal have priserne i de 12 forskellige kategorier.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden