17. mar. 2020
Af Helle Skram de Fries

TV-vært Stéphanie Surrugues søde minde om afdøde Karen Thisted

Stéphnie Surrugue.
Stéphnie Surrugue.
Foto: Hanne Juul
DR´s internationale korrespondent skriver rørende ord om afdøde Karen Thisted.

DR’s internationale korrespondent Stéphanie Surrugue, der har base i Frankrig, er på hårdt arbejde midt i corona-krisen.

Alligevel har hun fundet tid til at mindes journalist Karen Thisted, der døde mandag 16. marts, 73 år gammel.

BILLED-BLADET har fået tilladelse til at bringe de rørende ord, Stephanie Surrugue har skrevet på sin Facebook.

Generøs og kærlig

”Efter endnu en 18 timers arbejdsdag i corona-ramte og karantæneramte Frankrig har jeg endelig haft en stund til kun at tænke på Karen.

Et varmt og generøst og kaotisk og hidsigt og kærligt og lidenskabeligt og stærkt og skrøbeligt og vildt og skrapt og lattermildt menneske. En inspirerende journalist og kvinde, der aldrig foregav, at livet er let. Og hvor jeg synes, at det er 110 pct. klassisk Karen at forlade denne jord, når vi står over for uger og måneder, hvor vi alle sammen skal holde os inden døre og i totalt ro. Det har hun aldrig gjort før, så hvorfor begynde nu?!

1000 kærlige tanker

Jeg sender dig 1.000 kærlige tanker med på din videre rejse. Og jeg smiler, når jeg tænker på dén dag for 15 år siden, hvor jeg i bogstaveligste forstand trådte i Karens fodspor.

En kvindelig orkan

Jeg kiggede på en lejlighed i Pisserenden i København. Der så ud som om, at den forrige lejer havde været en kvindelig orkan; der var stillet-mærker i alle gulve, og en knaldrød læbestift lå på køkkenbordet som velkomsthilsen. Jeg elskede instinktivt stedet og sagde ja til lejligheden med det samme, mens jeg spekulerede over, hvem der mon havde boet der før mig.

Tak for dig

Det var selvfølgelig Karen og alt hendes væsen. Tak for dig, for al balladen - og for læbestiften. Du gjorde en forskel.”

https://imgix.billedbladet.dk/bb-67219-1aaa.jpg
Foto: Jesper sunesen

Læs mere om: