Mandag, 7. juli 2014 - af Lisbeth Grube

TV-værten Ane Cortzen: Jeg var sur og træt hjemme hos familien

Ane Cortzen.
Ane Cortzen.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Ane Cortzen opdagede, at hun var ved at blive slidt op i rollen som TV-vært.

Ane Cortzen er charmerende og overskudsagtig på skærmen, men sidste år opdagede DR-værten, at hun havde nul overskud hjemme hos manden Benjamin Weber og deres tre børn, Agnes, Esther og Manfred. I et interview med Alt for damerne fortæller TV-værten, at hun var tæt på at køre sig selv helt ned.

- Jeg blev underskudsagtig, når jeg ikke var på skærmen, hvor jeg så til gengæld sprudlede og var den bedste version af mig selv. Uden for skærmen var jeg bare sur og træt og fåmælt, enormt stille. Benjamin sagde til mig en søndag aften: ”Du har hverken snakket til mig eller børnene hele weekenden.” Og han havde ret, jeg orkede simpelthen ikke at være mere på. Jeg var tæt på ikke at kunne mere, fortæller Ane.

- På et stresskursus med de andre DR-værter fortalte en anden vært, hvordan hun pludselig havde det, som om hun var faret vild i en by og ikke kunne finde sig selv. Sådan havde jeg det også, og det var befriende at opdage, at jeg ikke var ene om at kæmpe med rollen som vært.

Passer på sig selv

Ane Cortzen siger selv, at hun er typen, der gerne vil gøre alle glade – og derfor siger hun ja til for meget. Men det har hun besluttet sig for at ændre på.

- Det skal ikke være sådan, at jeg lever mit liv foran skærmen, og så er jeg en sur kælling, når jeg ikke er på. Så siden sidste sommer har jeg været meget påpasselig og er begyndt at mærke efter, hvornår det bliver for meget. Det kan hele tiden stikke af, men jeg er blevet bedre til at passe på mig selv.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden