11. mar. 2011
Af af Preben Petersen

Tvillingerne er ude af X Factor

Tvillingerne Rikke og Trine sang Agnes Obels "Riverside" og røg ud af X Factor.
Tvillingerne Rikke og Trine sang Agnes Obels "Riverside" og røg ud af X Factor.
Foto: AOP
Seerne og Cutfather skilte sig af med Rikke og Trine, og Pernille Rosendal har dermed ingen deltagere tilbage.

De fem tilbageværende konkurrenter i 2011-udgaven af X Factor havde fået stillet DRs underholdningsorkester med strygere og hele balladen til rådighed, da de skulle reducere feltet til fire. Det var dog reelt kun Patricia, der benyttede sig orkesterets potentiale, da hun sang en levende og personlig version af Nina Simones "Feeling Good" med et musikalsk akkompagnement, der klædte både hendes valg af sang, hendes stemme og hendes kjole.

Niveauet var dog generelt en smule højere end sidste fredag, hvor rocken var ved at tage livet deltagerne. Til gengæld var dommerne blevet enige om at skrue ned for de indbyrdes hidsigheder, og det havde de gjort i en grad, så de næsten var tandløse.

Da seerne havde sendt deres SMS-stemmer og lagt mobiltelefonerne fra sig, stod Annelouise, der kæmpede med Sinead O'Connors Prince-sang "Nothing Compares 2 U", og tvillingerne Rikke og Trine, der sang Agnes Obels "Riverside" overfor hinanden i dødsduellen. Den endte med, at Cutfather med den afgørende stemme sendte tvillingerne hjem.

Cutfather har nu Babou og Sarah og Thomas Blachman har Patricia og Annelouise tilbage til næste uge, hvor den sidste deltager inden finalen skal sendes hjem - sandsynligvis af Pernille.

Læs mere om: