Mandag, 8. juli 2013 - af Preben Petersen

Tyrkerne tager en kopi af Sofie Gråbøl

Sofie Gråbøl
Sofie Gråbøl
Foto: AOP
TV-seere i Tyrkiet kan se frem til en lokal udgave af Sarah Lund.

DR meddeler i en pressemeddelelse, at det tyrkiske produktionsselskab Akbel Adam Film fra Istanbul har købt rettighederne til at lave en lokal version af forbrydelsen. Dermed kan verden glæde sig til en tyrkisk udgave af Sarah Lund.

Det er ikke første gang, at Sofie Gråbøl må se sig selv kopieret i rollen som Sarah Lund, for et amerikansk produktionsselskab har allerede trådt stien for de tyrkiske kolleger.

I det hele taget afstedkommer Forbrydelsen en del røre i den internationale andedam, for i Skotland kan de ikke få armene ned over den danske succes. Det er TV-stationen BBC Alba, der sender programmer på gælisk, der jubler over at en TV-serie på et vanskeligt tilgængeligt sprog kan begå sig storartet i Storbritannien. Derfor har stationen nu fået blod på tanden og overvejer at lave en dramaserie på gælisk.

Den tyrkiske version af Forbrydelsen er ikke påbegyndt, men det bliver unægteligt spændende at se, hvordan de vil kombinere brugen af færøsk uldsweater med de høje temperaturer i Tyrkiet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden