14. maj. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Ude af Den store juniorbagedyst: Sådan har William det nu

William
William
Foto: DR
William var indstillet på, at det var hans tur til at forlade "Den store juniorbagedyst", men det var alligevel ikke nemt.

Konkurrencen i ”Den store juniorbagedyst” spidsede til lørdag aften, hvor endnu en deltager måtte forlade det populære DR-program.

Det var 13-årige William Søholt Uldahl, der trak det korteste strå efter to udfordringer, der stor i dyrenes tegn.

Brød sammen

- I andet afsnit kom jeg på sidstepladsen i den hemmelige, men i program tre gik det tilfredsstillende. Så da jeg skulle starte på mesterværket, havde jeg en god motivation. Det hele kørte, som det skulle, indtil jeg fandt ud af, at moussen ikke havde sat sig. Jeg ved ikke, hvad der var sket, fortæller William og fortsætter:

- Da vi bagefter sad og skulle have at vide, hvem der røg ud, vidste jeg godt, det ville blive mig. De andre var simpelthen så gode. Da de sagde mit navn, brød jeg lidt sammen. Det var hele stemningen og kameraerne og alle de andre – det var det hele. Jeg kan huske, jeg tog mig til hovedet og nærmest var væk et øjeblik, og så var de der alle sammen lige pludselig og krammede mig, og så kom min far også ind, inden jeg skulle op at lave interview bagefter.

Mere modig

William er ærgerlig over, at program 3 blev endestationen, for han havde så mange flere ideer, han gerne ville have vist frem.

- Det var superærgerligt.

Selv om det ikke blev til så mange afsnit af ”Den store juniorbagedyst” for William, har programmet gjort en stor forskel for ham.

- Det har været en fantastisk oplevelse, og jeg har fået udfordret mig selv og rykket nogle grænser. Man kan sige, at jeg ikke er lige så bange for at prøve nye ting. Jeg var ikke bange for at komme på tv, men det med at prøve noget nyt har rykket mine grænser meget, siger det unge bagetalent, der derudover også har fået en masse fantastiske venner ud af at være med i programmet.

Programmerne blev optaget i sommer, og i den forbindelse brugte William rigtig mange timer på at øve sig. Da det hele var slut, havde han derfor også lige brug for en pause fra bagningen.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0650742.jpg
I den hemmelige udfordring skulle deltagerne lave bier ud af kransekage.
Foto: DR

Nye venner

- Efter bagedysten havde jeg brug for at få tankerne et andet sted hen end på bagning.

Men interessen for det søde køkken er der bestemt stadig, og hvis La Glace en dag ringer og spørger, om William vil have et job, så er han da også klar til at sige ja. Men det er ikke sikkert, at han vil leve af at bage hver dag resten af livet.

Lige nu er William bare lykkelig for den kæmpe oplevelse han har fået af at være med i ”Den store bagedyst”.

- Der er ikke noget, jeg ville have lavet om. Jeg er glad for det, jeg nåede i bagedysten og det sammenhold, os deltagere har fået.

Læs mere om: