Ulla Essendrop adopteret som 3-årig: Se det nuttede børnebillede

Ulla Essendrop

Ulla Essendrop

Foto: Nellie Møberg
Den i dag 44-årige tv-vært Ulla Essendrop er født i Calcutta i Indien og blev adopteret til Danmark som knap 3-årig. Først efter hun selv er blevet mor, er den fortid, hun ikke kender, begyndt at kalde.

Hun har et billede. Ét billede. Det er alt, hvad hun har fra sine første tre leveår, eller helt præcist: Fra sine første to år og 10 måneder. Den del af sit liv, som hun tilbragte på et børnehjem i Calcutta, indtil hun blev adopteret af et musikerpar fra Aalborg-bydelen Skalborg og kom til at vokse op i Danmark.

Ulla Essendrop kender intet til sin fortid

Dér står hun så. En lille pige på et sort-hvidt billede, med tynde ben og et lille, kært ansigt, der ser alvorsfuldt ind i kameraet. Og iklædt en kort, fin kjole med seler. Ulla Essendrop kender stort set intet til sin fortid i Indien. Ud over det ene billede altså.

Ulla Essendrop som barn
Foto: Privat

Ulla Essendrop som barn

Billedet berører mig altid

– Jeg ser et ret betuttet barn. Billedet berører mig altid. For jeg ser også et lille menneske, der er født ind i håbløshed. Et forældreløst barn, som ikke har nogen og ikke har noget. Vi ved godt alle sammen, at der folkeslag imellem og internt imellem folk er et hierarki.

- Og forældreløse børn i for eksempel Indien er nærmest den nederste bundposition, man overhovedet kan starte et liv i. Derfor gør billedet mig også altid lidt ked af det, samtidig med at jeg er lykkelig for at have det, siger de 44-årige tv-vært, der er aktuel med en ny programserie "Mit liv på nettet" om vores adfærd på de sociale medier.

– Jeg har ingen viden om mig selv som baby. Intet. Jeg har nærmest ikke eksisteret, før jeg kom til Danmark to år og 10 måneder gammel, siger Ulla Essendrop.

For tre år siden blev mor til sønnen Theodor. Det åbnede for de tanker, der var begyndt at rumstere og kalde på noget i hende.

– Alle de her tanker om at være adopteret er først begyndt at opstå hos mig, efter jeg er blevet voksen. Men det er klart, at efter jeg har fået min søn, har det sat et spejl op. Når man ser sit lille barn, tænker man jo: ”Var jeg også sådan som barn?” og ”Har han dét fra mig?”.

I BILLED-BLADET, der er på gaden netop nu, kan man læse et stort og ærligt interview med Ulla Essendrop og om hendes tanker om at være adopteret, om at være heldig, have fået muligheder og om at søge tilbage i fortiden.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden