6. maj. 2016
Af Helle Skram de Fries

Ulla Essendrop skal uddele Danmarks Grand-prix point

Ulla Essendrop
Ulla Essendrop
foto: Jeppe Michael Jensen
Når Danmark 14. maj skal uddele sine point i den store Eurovision-finale, er det tv-værten Ulla Essendrop, der toner frem på skærmen.

DR oplyser, at det bliver deres vært fra Aftenshowet, Ulla Essendrop,der uddeler Danmarks Grand Prix-point, når Eurovision-finalen 14. maj transmitte res i Europa, Australien, Kina og USA.

Eurovision Song Contest afholdes i år i Stockholm, Sverige, og konkurrencen sendes live d. 10., 12. og 14. maj kl. 21 på DR1.

Gruppen Lighthouse X skal repræsentere de danske farver i den anden semifinale med sangen 'Soldiers of Love'.

- Det er så syret en opgave, fordi det på én gang både bliver det allerstørste og det allermindste, jeg nogensinde kommer til at lave. Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har lavet noget, for at være på fjernsynet i bare 10 sekunder. Jeg glæder mig helt vildt, siger Ulla Essendrop til DR.

LÆS MERE: Ulla Essendrop: Det betyder meget, at Jimmy bakker mig op

Masser af Grand Prix-erfaring

Ulla Essendrop har faktisk masser af Grand Prix-erfaring.

Hun var vært på samtlige pressemøder på Refshaleøen, da DR var Eurovision-værter i 2014, og nu skal hun øver sig i at sige douze points.

Og selvom tiden Ulla Essendrop kommer til at være på skærmen, bliver kort, så tager hun opgaven meget seriøst.

- Jeg forbereder mig ved at sørge for at tale ordentligt og pænt engelsk. Jeg har tænkt mig at gøre det stramt og elegant og med wauw-effekt. Det skal leveres fuldstændig pletfrit, siger hun til DR.

Mors Dag gave: Køb 12 numre af BILLED-BLADET og få 2 biografbilletter

Læs mere om: