8. okt. 2014
Af af Juliane Olsen

Vejrvært Anja Fonseca: Jeg havde bulimi

Anja Fonseca.
Anja Fonseca.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
DR-vejværten Anja Fonseca taler nu ud om sin årelange kamp med spiseforstyrrelsen bulimi i en ny bog.

17 år. Det er ikke alderen på den smukke DR-vejvært Anja Fonseca men til gengæld det antal år, hun har kæmpet med spiseforstyrrelsen bulimi.

Det fortæller den i dag raskmeldte vejrvært i et stort interview onsdag til Ekstra Bladet i anledningen af udgivelsen af selvbiografien ”I morgen stopper jeg”.

Her fortæller hun åbent om de mange episoder af overspisning og efterfølgende opkastninger, hun dagligt levede med under sin sygdom.

- Proppede mig med pizza, chokolade, kiks, kager, chips og slik i store mængder. Men jeg ville for alt i verden være tynd, så når jeg kastede op, kom der den der lykkefølelse. Det var mit narkotika, siger hun til avisen.

Vejrværten faldt om i Irma

Samtidig fortæller 37-årige Anja Fonseca, at overforbruget af mad har været ret dyrt at finansiere, og hun har brugt alle sine sparepenge på madorgier, indtil hun for to år siden tog et aktivt valg om at lægge sit liv om, efter hun pludseligt faldt om i Irma.

Det har siden været en ekskæreste og en psykiater, der har vendt hendes liv, men samtidig bliver Anja Fonseca medicineret med lykkepiller.

Forfatteren bag bogen ”I morgen stopper jeg” er Anja Fonsecas ekskæreste Morten Brask, og den udkommer torsdag på Politikens forlag.

Læs mere om: