Søndag, 3. januar 2021 - af Marianne Singer

Viktor Axelsen vinder stor pris: Vild historie bag kæmpe sejr

Viktor Axelsen på scenen under DRs sportsshow. 
Viktor Axelsen på scenen under DRs sportsshow. 
Foto: Lars Møller/DR
Det var en glad og lykkelig Viktor Axelsen, der tog imod B.T. Guld-prisen ved årets sports-galla. Prisen fik han for sin sejr ved All England sidste år, der af en helt særlig grund var ekstra udfordrende.

Det var en kæmpe triumf for badmintonspiller Viktor Axelsen, da han i marts sidste år vandt All England-turneringen i Birmingham. 

Det var den første danske sejr i herresingle i den prestigefyldte turnering siden 1999. 

Lørdag aften blev Viktor Axelsen så hædret for sin indsats, da han under prisfesten "Sport 2020" på DR1 fik overrakt prisen B.T. Guld for årets største sportspræstation. 

Viktor Axelsen med sin fornemme pris. 
Foto: Lars Møller/DR
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stor overraskelse

Tiden op til og under turneringen var fyldt med store følelser for Viktor Axelsen og hans kæreste, Natalia Koch Rohde, fortalte parret på TV efter prisoverrækkelsen.

- Tre uger inden All England får vi at vide, at vi skal være forældre. Og Vega var ikke planlagt, så det var jo lidt en surprise vi fik. Udover at der skulle spilles en rigtig vigtig turnering, skulle der også lige deales med nogle følelser om hele denne her situation omkring at være forældre. Jeg kastede enormt meget op og vi boede jo på et værelse sammen og der var både badmintontasker og bræk ud over det hele. Vi var meget besluttede på, at lige meget hvad der venter os, så skal vi bare have det til at fungere, fortalte Natalia Koch Rohde under showet.

Og som bekendt endte alt lykkeligt og Viktor Axelsen vandt sin store sejr, mens lille Vega Rohde Axelsen kom til verden den 15. oktober 2020.   

Tryk her for at se et sødt billede af Viktor Axelsen med datteren Vega, som han har delt på sin Instagram-profil.

I 2017 mødtes Viktor Axelsen og kronprins Frederik under et officielt besøg i Kina.
Foto: Hanne Juul

Kronprins Frederik deltog også i det store sportsshow på DR1 og overrakte prisen til Årets Sportsnavn, der i år blev Banelandsholdet. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden