Vildt mange danskere har set Forbrydelsen

Sofie Gråbøl og Nikolaj Lie Kaas

Sofie Gråbøl og Nikolaj Lie Kaas

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Næsten 3,8 millioner danskere over tre år har set Sarah Lund lede efter mordere.

Afsløringen af morderen i tredje sæson af "Forbrydelsen" blev ikke uventet en stor seersucces. 2,1 millioner danskere så på, da afgørelsen faldt.

Dermed opnåede "Forbrydelsen" et flot gennemsnitligt seertal på 1.692.000 pr. afsnit i denne sæson - 2.000 højere end i 2009, hvor "Forbrydelsen" kørte for anden gang. Tallene stammer fra DR medieforskning, der har regnet videre på tallene.

Hvis man kigger på, hvor mange forskellige danskere over tre år, der har set et eller flere afsnit af "Forbrydelsen, så lander pilen på 3.774.000.

Producenten på "Forbrydelsen", DR's dramachef Piv Bernth, glæder sig over, at serien lige siden første sæson i 2007 har haft en magisk dragning på seerne, og at Søren Sveistrup og holdet bag har formået at fastholde den.

- Nu, hvor vi er ved vejs ende med trilogien om Sarah Lund, føles det både vemodigt og rigtigt at stoppe. Og vi glæder os over den danske og internationale interesse, som serien har skabt og håber, at den får et langt liv i fremtiden i alverdens lande, siger Piv Bernth ifølge Mediawatch.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden