1. apr. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Vinderen af Den store juniorbagedyst er fundet: Tårevædet afsked med vennerne

Mathilde var omgivet af alle juniorbagedyst-vennerne til finalen. 
Mathilde var omgivet af alle juniorbagedyst-vennerne til finalen.
Foto: Carsten Mol/DR
Lørdag aften blev det afsløret, at Mathilde Tokkesdal har vundet "Den store juniorbagedyst". Nu fortæller hun om sejren og om den tårevædede afsked med sine nye venner.

Lørdag aften var det afgørelsens time i ”Den store juniorbagedyst”, for her skulle vinderen af den tredje sæson findes. Det var den nu 13-årige Mathilde Tokkesdal, der løb med sejren foran Alfred, Ella og Marie.

Hun havde en fornemmelse af, at hun lå godt til i feltet, men Mathilde turde ikke tro på, at hun faktisk ville løbe med sejren.

- Jeg sagde til mig selv, at det ville være én af de andre, for det var så sygt. Jeg havde en fornemmelse af, at det var mig, der ville vinde, men jeg ville ikke tænke tanken, inden jeg havde fået det at vide, fortæller Mathilde om de nervepirrende minutter, inden vært Joakim Ingversen afslørede vinderen.

- Jeg kan huske, at jeg begyndte at både græde og grine, for det var fuldstændig sygt. Jeg skulle op at lave interview lige bagefter, men jeg kunne slet ikke få nogen ord ud. Vi måtte vente fem minutter deroppe, for jeg rystede, og min stemme bævrede helt, uddyber hun.

Foruden sejren er Mathilde lykkelig for, at hun også har fået syv nye venner ud af at være med i programmet, og derfor var det også vigtigt for hende at tilbringe den sidste tid på Clausholm Slot med dem frem for familien, som også var mødt op på den store finaledag.

- Jeg nåede ikke at snakke med min familie i særlig lang tid. Det var sidste dag, vi deltagere var sammen ved teltet. Jeg sagde til min familie, at jeg gerne ville nyde den sidste tid med de andre. Vi sad bare og snakkede, og vi grinede lidt og krammede og græd lidt. Det var den perfekte afslutning, siger Mathilde med et smil.

Mathilde og de øvrige finalister havde en vild dag på Clausholm Slot. 
Mathilde og de øvrige finalister havde en vild dag på Clausholm Slot.
Foto: Privat

Hun har bagt, siden hun var lille, og drømmen er også, at hun i fremtiden gerne vil leve af sin store passion for at lave lager.

- Når jeg bliver voksen, vil jeg gerne være selvstændig og arbejde med kage, så jeg kan tjene penge og være min egen chef – være kageinfluencer, forklarer Mathilde, der med tiden også godt kunne forestille sig at tage en konditoruddannelse. Man kan se mere til hende på hendes Instagramprofil

Læs mere om: