Mandag, 3. maj 2021 — af Laura Dalgård Hansen

Vinderne af Alene i vildmarken: Derfor var det svært at komme hjem

Nicklas og Emil fra "Alene i vildmarken" med deres vinderpokal
Nicklas og Emil fra "Alene i vildmarken" med deres vinderpokal
Foto: United/DR
Efter 32 dage alene i vildmarken kunne Nicklas og Emil vende hjem til Danmark. Men det var ikke helt problemfrit at komme tilbag til hverdagen.

Efter 32 dage i den nordnorske ødemark kunne vennerne Emil og Nicklas kalde sig for vindere af ”Alene i vildmarken”.

I godt en måned havde de gået rundt i deres eget selskab uden nogen som helst stimuli fra andre end hinanden og den øde vildmark.

En ekstrem kontrast

Derfor var det heller ikke helt nemt at komme tilbage til Danmark og hverdagen igen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det var meget ambivalent. Man skal huske, at Emil og jeg har levet fuldstændig afskåret fra alt og alle i lidt over en måned. Vi har ingen stimuli haft eller forholdt os til andet end at overleve. Det var en ekstrem kontrast pludselig at komme hjem til sin mobil og havde et køleskab og et toilet og en seng og en brændeovn. Biler der kører rundt, støj generelt. Det var helt vildt, siger Nicklas og fortsætter:

- Man er på en måde mentalt syg, når man kommer hjem. Man har tilpasset sig de omgivelser, man var i, så det var stressende. I flere uger efter vi kom hjem, var Emil og jeg nødt til på skift at trække os, når der skete noget socialt. Stille og roligt blev man vant til hverdagens trummerum igen.

De to venner er vant til at være i hinandens selskab. Udover at bo sammen har de også været på en halvandet år lang cykelrejse rundt i verden. Den og meget andet kan man se mere til på deres Facebookside.

Galleri: Alene i vildmarken 2021

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden