28. dec. 2018
Af Lisbeth Grube

Vinderne af nytårsbagedysten: Derfor blev vi rørte

Ditte Julie og Liv Martine.
Ditte Julie og Liv Martine.
Foto: Carsten Mol/DR
Liv Martine og Ditte Julie er konkurrenter til daglig - men i "Den store jule- og nytårsbagedyst" samarbejdede de sig til en sejr.

Hele tre tidligere bagedyst-vindere var i finalen i "Den store jule- og nytårsbagedyst" på DR1 - så Liv Martine Hansen og Ditte Julie Jensen var ovenud lykkelige, da de som vinderduo kunne hæve trofæet.

- Da vi vandt, kiggede jeg bare på Ditte og blev sindssygt rørt, fortæller Liv Martine.

- Vi er jo faktisk konkurrenter til daglig, fordi vi begge bager, så det føltes fantastisk, at vi vandt sammen og har fået så tæt et venskab. Det var meget overvældende. Jeg synes virkelig, finalisterne var dygtige, og det er det skarpeste felt, vi nogensinde har været i bageteltet, siger hun.

Kager på trods af sukkersyge

Liv Martine, som vandt "Den store bagedyst" tilbage i 2015, blev meget chokeret, da hun senere samme år fik konstateret sukkersyge i en alder af bare 25. Men hun besluttede sig for at vende sårbarheden til en styrke og vise, at man sagtens kan forfølge sine drømme på trods af kronisk sygdom.

- Det er vigtigt for mig at lave et statement om, at fordi man har type 1-diabetes, kan man godt spise kager med sukker, for vi kan regulere med vores insulin. Jeg laver masser af opskrifter uden sukker, men jeg fortsætter også med at lave kager med, siger Liv Martine.

Den traditionsrige nytårskransekage kommer hun dog ikke til at bage i år.

- Jeg fejrer nytår i Vietnam med min kæreste, Mads, så der er ingen kransekage til mig i år. Vi glæder os til en dejlig ferie!

Læs mere om: