1. mar. 2014
Af af Henrik Salling

X Factor: Dagen derpå for Lina og Henriette

En rystende nervøs Henriette gav den ekstra gas i omsangen.
En rystende nervøs Henriette gav den ekstra gas i omsangen.
Foto: Martin Høien
Sporene fra dramaet i "X Factor" vil sidde længe i Lina Rafn og Henriette Haubjerg.

Selv om det var Fie, der røg ud af "X Factor", var de to egentlige hovedpersoner måske mere Lina Rafn, som igen skulle vælge mellem to af sine egne sangere og Henriette Haubjerg, som de færreste havde set som en, der skulle i omsang.

Efter fredagens show var Henriette stadig rystet over sin bundplacering. Ingen havde spået, at det var den talentfulde sanger fra Brande, som stod tilbage, da Manband kunne stille sig over til de resterende sikre deltagere.

- Jeg var meget nervøs, da vi stod tre tilbage. Jeg tænkte bare: ”Nu er det mig, åh nej”. Der ryger mange tanker gennem hovedet. Men man kan ikke rigtig forberede sig på det, fortalte en rystet Henriette, som i omsangen gav den ekstra gas.

- Uanset hvor meget man tænker, så er man stadig lige uforberedt. Jeg tror, Lina tænkte, hvem der kunne klare sig længst i konkurrencen. I pausen sagde Lina, at hun håbede på, at hun kunne få lov til at slappe af for en gangs skyld, afslørede Henriette.

Men sådan skulle det ikke gå.

At Lina Rafn endnu engang skulle vælge mellem to af sine egne, var ikke nogen nem opgave.

- Måske mindede de to sange for meget om hinanden. Men de skulle jo være fra 2013 og til nu. Og tiden har jo en lyd. Det er et ret kort tidspand, fortalte Lina, som naturligvis havde foretrukket en anden udgang på en ellers underholdende og musikalsk flot aften.

- Jeg håbede jo på, det var Manband, som ville stå tilbage, selv om jeg virkelig elsker dem, sagde hun, da de værste tårer var tørret væk fra øjnene.

Læs mere om: