1. mar. 2013
Af af Jan Bergman

X Factor-farvel til Anna & Lusanda

Anna & Lusanda fik ikke Anne Linnets sidste stemme og måtte ud af "X Factor".
Anna & Lusanda fik ikke Anne Linnets sidste stemme og måtte ud af "X Factor".
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Anne Linnet valgte at stemme sine piger hjem, da hun reddede Wasteland fra farezonen.

I sæsonens fjerde liveshow blev "X Factor-finalisterne" for alvor sat på prøve, da de i aftenens show skulle prøve kræfter med DR Big Band.

Temaet var nemlig Big Band og Chresten fik æren af at kastet sig ud som første mand på scenen med nummeret BITTER SWEET SYMPHONY af The Verve.

En rørt Thomas Blachman roste Chresten og sagde det var hans bedste live-performance til dato. Anne Linnet havde det ikke på samme måde og fremhævede igen, at hun synes Chresten er lidt stiv i sit udtryk.

Thomas Blachmans yndling - 17-årige Amanda - tryllebandt salen og DR Big Band med nummeret CRY ME A RIVER af ELLA FITZGERALD.

Ida Corr lod sig dog ikke fortrylle og manglede et eller andet, som hun udtrykte det. Anne Linnet fulgte trop og følte sig heller ikke godt nok underholdt - hun kede sig lidt. Ikke overraskende fik det Thomas Blachman op af stolen og forsvare sin yndling i lange sætninger, som kun en Blachman kan levere.

Det anmelderroste Boy band Wasteland prøvede kræfter med DIAMONDS af Rihanna, men det var bestemt ikke Thomas Blachmans kop te, og han tornede mod drengene med ordene - øver I jer overhovedet. Ida Corr mente også Wasteland leverede deres dårligste performance til dato.

Så blev det de to 16-årige piger Anna & Lusandas tur til at prøve kræfter på scenen med DR Big Band til - THE BOY IS MINE af Brandy & Monica. Med masser af attitude afleverede de to piger deres fortolkning af nummeret, der dog ikke imponerede Ida Corr og Blachman. Anne Linnet var naturligvis meget tilfreds med sine piger.

Sygdomsramt Karoline tog nummeret DON'T STOP THE MUSIC af Rihanna og fremførte det efter bedste evne, hvilket hun fik stor applaus for af publikum. Anne Linnet gav dog Karoline en hård medfart og Ida Corr var heller ikke synderligt imponeret.

28-årige Stephanie er Ida Corrs anden tilbageværende finalist, og hun optrådte med nummeret SPECTRUM (Say My Name) af Florence and the Machine - som aftenens sidste solist. - Du kan knalde til den - både i bunden og dybden, udtalte Thomas Blachman, og Anne Linnet supplerede med at komplimentere Stephanies stemme.

Efter seernes sms-stemmer stod Wasteland og Anna & Lusanda tilbage i farezonen, og Anne Linnets to grupper måtte endnu en gang på scenen og dyste mod hinanden.

Det blev Anna & Lusanda der trak det korteste strå og måtte forlade "X Factor".

Læs mere om: