28. feb. 2015
Af af Helle Skram De Fries

X Factor: Farvel til stærke Sophia

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_hjp8308_2.jpg
Foto: Hanne Juul
Blachmans afgørelse med at sende 26-årige Sophia ud af ”X Factor”-rampelyset, efterlader Lina Rafn med blot en enkelt deltager tilbage i showet.

Efter et festligt jubilæumsshow, der markerede ”X Factor” program nummer 100, blev det Lina Rafns sofistikerede deltager Sophia, der blev sendt hjem.

Sammen med Remees unge stortalent Baraa Qadoura røg hun i farezonen, og dermed blev det op til Thomas Blachman at vælge, hvem af de to, der skulle sendes hjem.

Et svært valg, og Lina Rafn var næsten mere grådlabil end sin deltager Sophia, da Blachman eksekvererede dommen.

Da BILLED-BLADET efter showet mødte den udstemte deltager, var hun dog ret afklaret.

- Nu skal jeg finde mig selv som artist. Og jeg er glad og meget taknemmelig for den ”X Factor”-rejse, jeg har været med på. Og ja, Lina og jeg kommer helt sikkert til at arbejde sammen, lød det fra en fattet Sophia.

At den poplære sangkonkurrence har nået show nummer 100 blev markeret med et fint nummer, hvor en masse tidligere deltagere sammen sang nummeret ”A Sky Full of Stars”.

Og værten, Eva Harlou, kunne fra scenen fortælle, at der i løbet af de 100 programmer er brugt over 100 kilo konfetti, der har været over 100 livedeltagere, og 150 millioner seere.

Næste fredag har Remee stadig sine tre unge deltagere, 15-årige Emilie Esther fra Aalborg, 15-årige Baraa Qadoura fra Aarhus og 16-årige Tannaz Hakami fra Odense med i feltet.

Lina Rafn skal kæmpe videre med bare én deltager færøske Jógvan, mens

Thomas Blachman har to de to grupper Ivarsson, Bang & Neumann samt Citybois med.

Netop Citybois har nået en nærmest kultagtig popularitet.

Udenfor DR byens stod unge piger med bannere og skilte med ”Citybois” og bankede løs på glasruderne ind til presserummet, hvor deres nye idoler befandt sig.

- Det er vildt. Vi elsker dem, men vi forstår det ikke helt. Nogle af dem kommer helt fra Aarhus og græder, når de ser os, lød det med begejstret forundring fra den ene Cityboi, Anthon, mens den anden, Thor, nikkede samtykkende.

Læs mere om: