7. dec. 2012
Af af Henrik Salling

X Factor-overraskelse - showdatoen er på plads

"X Factor"-dommerne Thomas Blachman, Anne Linnet og Ida Corr.
"X Factor"-dommerne Thomas Blachman, Anne Linnet og Ida Corr.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Det store sang-talentshow er lige på trapperne, og "X Factor"-dommerne er klar til at levere underholdning allerede i år.

Tidligere har fans skullet vente til det nye år med programpremieren på "X Factor", men allerede den 28. december kan der stilles ind på sangkonkurrencen.

Dermed finder premieren sted lige midt i juleferien, hvor der forhåbentlig er god tid for hele familien til at samles om skærmen.

Men det er ikke kun med premieredatoen, at den sjette sæson overrasker. Programmet får også en helt ny vært, og to tredjedele af dommertrioen er også udskiftet.

Dommerpanelets elskede og frygtede veteran Thomas Blachman er med endnu en gang, og nu får han selskab af to stærke kvinder: Nemlig den dansk-gambianske popdiva Ida Corr sammen med en af dansk musikhistories allerstørste navne, Anne Linnet.

- Jeg er overbevist om, at vi får en forrygende 6. sæson af "X Factor". Vi har været ude og rekruttere audition-deltagere på landets mange musikfestivaler hele sommeren, og det har virkelig givet pote. Vi har så mange forskellige typer, så mange enere, originaler og skæve karakterer. Sangniveauet er højt, og mangfoldigheden er større end nogensinde, fortæller DR-underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Til at styre løjerne på scenen har DR valgt den kontroversielle Signe Molde, som måske er bedst kendt for sin rolle som reporter i "Det Nye Talkshow". I forbindelse med et indslag fra politistationen i Nykøbing Sjælland hev hun en økse, en peberspray og knive op af tasken. Det kostede hende en anmærkning i straffeattesten og en bøde på 10.000 kroner.

Læs mere om: