10. aug. 2011
Af af Thomas Flindt

X Factor-Sarah røg på hospitalet

X Factor-vinder Sarah Skaalum Jørgensen for fuld udblæsning i Parken.
X Factor-vinder Sarah Skaalum Jørgensen for fuld udblæsning i Parken.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det hårde program sangfuglen skulle følge i foråret, blev for meget for hende.

At gå fra at være en ganske almindelig pige til lige pludselig at skulle underholde de danske skærmtrolde hver fredag kan være en overrumplende oplevelse. Hvis man så også lægger det hårde og tidskrævende program, som X Factor-deltagerne er påduttet, oveni kan det være en farlig cocktail. Det måtte dette års X Factor-vinder, Sarah, erkende.

- Det er 12 timer, hvor jeg bare knokler. Og fredag er fra klokken otte til klokken halv om natten. Man er fandeme træt, når man går på scenen. Der er flere prøver, hvor jeg har tænkt; "jeg klarer aldrig det her. Jeg har brugt al min energi", fortæller hun til Starlounge.

Kun to dage før et show

De lange dage tærede på Sarahs kræfter, og en dag blev det for meget.

- Det var lige i den periode, hvor jeg sagde til dem; "nu kan jeg ikke mere". Jeg røg på hospitalet på grund af stress. Jeg fik smerter i brystet - de vidste ikke hvad det var. Blodtryk og hjerte og alt var normalt, fortæller den unge sanger om sit ildebefindende, der fandt sted derhjemme om aftenen to dage før et live-show.

Ikke første gang

Men det var ikke første gang at Danmarks nye sangstjerne havde oplevet trykken for brystet - dog første gang det var SÅ slemt.

- Jeg kan ikke trække vejret, når jeg får det. Jeg får det hver gang, jeg har lavet meget og jeg så efterfølgende får tid til at slappe af. Den ene læge sagde det var stress. Den anden sagde, at det var muskelforsamlinger, der havde sat sig i klemme. Men det kan jo ikke være rigtig, når det kun kommer, når jeg er stresset, fortæller Sarah til Starlounge.

Læs mere om: