X Factor slutter efter næste sæson

Foto: Scanpix
Det populære underholdningsprogram vender ikke tilbage efter 11. sæson, som løber over skærmen i begyndelsen af det nye år.

I sidste uge blev dommertrioen til næste års X Factor-sæson afsløret, og nu kan DR så fortælle, at den kommende sæson bliver den sidste.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

- Bred og folkelig underholdning har i mange år været en del af DR1’s DNA. Og det fortsætter vi med. Men vi har besluttet, at det er rette tid at prøve noget nyt, siger DR’s mediedirektør Henriette Marienlund.

Ny fredagsunderholdning

Selvom X Factor ikke vender tilbage efter næste sæson, kommer vi dog ikke til at mangle god fredagsunderholdning på DR1:

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

- Det er vores ambition, at seerne fremover skal have ny, original og danskudviklet underholdning, der, ligesom X factor, vil have fokus på at samle befolkningen, siger Henriette Marienlund.

X Factor har skabt debat

X Factor har været en seermagnet, som har skabt masser af debat, siden første sæson blev vist i 2008.

Men det er et naturligt tidspunkt at stoppe efter 11. sæson, siger DR’s underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- Det bliver selvfølgelig vemodigt og helt særligt, når X Factor’s kendingsmelodi byder seerne velkommen til programmets sidste sæson. Jeg er stolt af, at X Factor i 10 år har været et af de største kulturelle fællesskaber i Danmark. Programmet har medført både debat, engagement og skabt et fælles rum, som jeg ikke erindrer andre underholdningsprogrammer har været i stand til, siger han. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden