Onsdag, 29. juli 2020 — af Laura Dalgård Hansen

Camilla af Rosenborg i nyt tv-program: Jeg har fået blod på tanden

Camilla af Rosenborg
Camilla af Rosenborg
Foto: Jesper Ærø
I "Christian X og de forsvundne fattigbreve" har Camilla af Rosenborg været rundt i landet for at besøge efterkommere til nogle af de danskere, der sendte breve til hendes oldefar.

I foråret kunne man se Camilla af Rosenborg i programserien ”Hvorfor er Ludwig ikke konge?”, og fra i aften kan man igen se hende på DR2.

I det nye program ”Christian X og de forsvundne fattigbreve”, rejser hun rundt i Danmark for at finde ud af, hvordan det er gået nogle af de danskere, hvis forfædre for 120 år siden sendte breve til hendes oldefar, Christian X, fordi de havde økonomiske problemer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Camilla af Rosenborg: Det har været rigtig sjovt

- Det har været rigtig sjovt, og det er gået op for mig, hvor mange der ikke kender deres familiehistorie. Måske har jeg taget for givet, at min familie er skrevet ned, og jeg kender min slægt mange generationer tilbage på både min fars og mors side. Men dem jeg besøgte, havde ikke kendskab til deres familie bare to eller tre generationer tilbage, fortæller Camilla af Rosenborg til BILLED-BLADET.

Hun har nydt at være rundt i landet for at se, hvordan det er gået de danskere, hvis forfædre havde det svært i årene inden, Christian X blev konge. Og Camilla af Rosenborg har mod på mere tv, hvis noget interessant dukker op.

- Hvis jeg får tilbudt nogle spændende tv-jobs, vil jeg helt klart sige ja. Det kunne være sjovt, og jeg har virkelig fået blod på tanden, fortæller hun.

Fandt brevene blandt sin fars ting

Egentlig var det lidt et tilfælde, at ”Christian X og de forsvundne fattigbreve” blev en realitet, for brevene har været gemt langt væk. Camilla af Rosenborg fandt dem sammen med en masse andre af sin fars ting, da hun ryddede op på grund af flytning.

Det var en af Camillas veninder, som har forbindelser inden for tv, der fik hende overtalt til, at de skulle lave et program om brevene.

- Vi har fundet seks af familierne til dem, der har skrevet brevene. De originale breve giver jeg til dem, vi besøger, og alle de andre, som vi ikke bruger i udsendelsen, afleverer jeg tilbage til Rigsarkivet. De kan sikkert opbevare dem bedre, end jeg kan.

Man kan se mere til Camilla af Rosenborg og de gamle breve i ”Christian X og de forsvundne fattigbreve” fra i aften og de kommende onsdage på DR2 klokken 21.00.

Camilla af Rosenborg
Foto: Jesper Ærø

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden