Onsdag, 8. marts 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Fremadstormende DR-vært er tilbage på skærmen: Her kender du Cecilie Nielsen fra

Cecilie Nielsen
Cecilie Nielsen
Foto: DR
Cecilie Nielsen er aktuel med det nye DR2-program "Gåden om Odin", og der er formentlig mange, der allerede kender historikeren - ikke mindst hendes stemme.

Der er gode nyheder til dem, der interesserer sig for historie og mytologi, for onsdag er der premiere på en helt ny serie, der følger i sporene på Odin og dykker ned i, hvem den nordiske Gud var.

Det er historiker Cecilie Nielsen, som gennem seks afsnit af ”Gåden om Odin” rejser rundt i både Danmark, Norge, Sverige, Island og Rom for at komme tættere på 500-tallets folk og verdenssituation.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Cecilie Nielsen har arbejdet på DR gennem lang tid, og der er allerede mange, der kender hende – ikke mindst hendes stemme.

Den 36-årige DR-vært står nemlig i spidsen for den populære podcast ”Meget mere Matador”, hvor hun sammen med kendte gæster gennemgår og dissekerer den populære serie.

Det var derfor også oplagt, at hun skulle være vært, da DR i januar mindedes Lise Nørgaard med et show sendt direkte fra Korsbæk på Bakken.

Johannes Langkilde og Cecilie Nielsen var værter for mindeshowet om Lise Nørgaard
Foto: DR

Cecilie har desuden også medvirket i ”Historiequizzen”, ligesom hun også optræder som ekspert i forbindelse med DR’s transmissioner af kongelige begivenheder.

Nu er hun aktuel i ”Gåden om Odin”, og her bliver der i bedste sendetid gjort en historisk opdagelse: Man finder nemlig et spektakulært runefund på en guldbrakteat, som er en rund metalplade, der af mange blev anvendt som smykke.

På guldbrakteaten kan man se navnet Odin, og det er verdens ældste indskrift med netop det navn. Opdagelsen er med til at føre nordisk mytologi tilbage til begyndelsen af 400-tallet, og det er ikke set før i verdenshistorien, forklarer runolog og skriftforsker Lisbeth Imer i en pressemeddelelse.

Guldbrakteaten er lige nu udstillet på Nationalmuseet, mens ”Gåden om Odin” kan ses på DRTV og onsdage på DR2.

Cecilie Nielsen
Foto: DR

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden