23. aug. 2020
Af Stine Ramlyng

Jim Lyngvild i nyt tv-program: Har skabt debat i lokal kirke

Jim Lyngvild er kendt for sin sine mange talenter. Han har bygget sin helt egen vikingeborg, han har lavet en buste af dronning Margrethe, og nu har han også kreeret syv store fotostater med bibelske motiver til Faaborg Kirke.

Jim Lyngvild har i samarbejde med menighedsrådet og præsten i Helligåndskirken i Faaborg kreeret syv billeder på hver 3 x 4,5 meter med bibelske motiver, blandt andet ”Moses og guldkalven”, ”Daniel i løvekulen”, ”Horen stenes” og ”Jesus på korset”.

Billederne har skabt en vis debat, fordi Jim Lyngvild bekender sig til asatroen, og fordi hans fotostater indeholder alt fra bare bryster, sultner løver, smartphones, tatoveringer og lesbiske horer. Og det er noget, der har trukket publikum til kirken.

Diskussion er blusset op

Alligevel har det lokale menighedsråd - helt efter den oprindelige plan - besluttet, at billederne skal pilles ned, når kirken til efteråret skal renoveres, og derefter bliver de ikke sat op igen. Og det har pustet til diskussionen om, hvad der nu skal ske med fotografierne, skriver dr.dk.

En uofficiel afstemning på kirkens facebookside viste ellers, at 97 procent af de 8.300 personer, der havde afgivet deres stemme, ville beholde billederne i kirken.

Tv-hold har fulgt hele processen

Tilblivelsen af de syv kristne billeder, hvordan Jim Lyngvild syr dragterne, laver smykkerne, tager billeder, redigerer og finder finansiering til projektet, er blevet til en tv-dokumentar på DR2 med titlen “Præsten og hedningen”.

– Kameraholdet har fulgt hele processen fra det første møde og menighedsrådene med tørre mænd, der skal tage stilling til projektet, fortæller Jim Lyngvild til BILLED-BLADET, om det arbejde han har udført ganske gratis.

Udstilles i Illum

For alle dem der ikke nåede at se billederne i Helligåndskirken i Faaborg, er alt håb dog ikke ude. Fra d. 7. spetember kan man nemlig opleve dem i stormagasinet Illum i København, hvor de populære og omdiskuterede billeder udstilles. Det fortæller Jim Lyngvild selv på Instagram.

Se Jim Lyngvild i arbejde i galleriet øverst i denne artikel.

“Præsten og hedningen” bliver vist på DR2 kl. 21.30 og har premiere 23. august.

Læs mere om: