29. jun. 2011
Af af Liz Rørsig

Kåre Quist: Vil ikke have børn for at undgå ensomhed

Kåre Quist
Kåre Quist
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
TV-værten Kåre Quist kunne godt tænke sig at få børn en gang, men det skal være når tiden er rigtig.

Kåre Quist har haft nogle hektiske måneder med et forlist ægteskab og en svær jobbeslutning. BILLED-BLADET møder ham hjemme i privaten, og snakken falder på børn.

For børn drømmer "Kontant"-værten om at få en dag, men lige nu er han mere optaget af broderens søn, Hektor på fire år.

- Jeg har min nevø, som jeg ser meget og elsker højt. Jeg vil da bestemt ikke afvise, at jeg selv skal have børn en dag, men det bliver ikke på denne side af jævndøgn. Og sker det aldrig, vil jeg ikke opfatte det som en falliterklæring. Så kan det være, at jeg rejser verden rundt som korrespondent eller freelance-journalist en dag. Jeg tror ikke, man skal få børn for at undgå at blive ensom som 60-årig. Man må ikke leve livet udelukkende gennem sine unger, og de forældre, der har et godt forhold til børnene, er oftest travlt optaget af en masse andre spændende ting. Måske så meget, at ungerne nærmest skal booke tid for at afbryde forældrenes rejser og aktiviteter.

Jeg skylder bøffer

- Efter min opfattelse gælder det også for parforhold, hvor man ikke skal gifte sig for at undgå at være ensom, og ens bedre halvdel må aldrig blive ens eneste livsindhold og identitet, siger Kåre, som er iklædt en hvid T-shirt og cowboybukser. Han ser solbrændt og veloplagt ud.

- Jeg er glad og nysgerrig. Hvad mon det næste årti bringer? Og oven på et turbulent forår glæder jeg mig til lidt ro, hvor jeg kan koncentrere mig om "Kontant" og til at invitere mine venner til grillbøffer og en kold øl på tagterrassen. Jeg skylder! Og så ser jeg frem til mine vagter som vikar på TV-Avisen i juli, mens "Kontant" holder sommerfri fra den 28. juni. Heldigvis når jeg også lidt sommerferie, inden vi er tilbage med nye afsløringer på "Kontant" i slutningen af august.

Læs mere om: