13. aug. 2013
Af Jan Bergman

Lene Johansen får ny værtsrolle

Lene Johansen på DR2 Dagen
Lene Johansen
Foto: AOP
Den erfarne 51-årige TV-vært, Lene Johansen, skifter værts-rolle til programmet ”DR2 Dagen”.

Når ”DR2 Dagen” vender tilbage på skærmen efter sommerferien bliver det med Lene Johansen som vært sammen med Jakob Illeborg.

De fleste kender Lene Johansen som den sikre og erfarne vært, der guider seerne igennem nyheder, debatter og interviews i blandt andet ”TV-Avisen”, ”Søndagsmagasinet”, ”Temalørdag på DR2”, ”Deadline 17”og senest som nyhedsvært på DR2.

Nu skal Lene Johansen prøve kræfter med en helt ny type værtsrolle, der adskiller sig væsentlig fra den traditionelle nyhedsværtsrolle oplyser Danmarks Radio.

- ”DR2 Dagen” er et vigtigt program med et globalt udsyn. Jeg glæder mig til at være med til at gøre seerne klogere på verden omkring os - og til selv at blive klogere, ikke mindst, fortæller Lene Johansen og tilføjer:

- Jeg glæder mig til en helt ny rolle som en del af et dobbelt-værtspar. Det stiller helt andre krav til min værtsrolle, men jeg glæder mig til at udnytte den dynamik, der opstår, når man er to i studiet.

”DR2 Dagen” vender tilbage den 19. august med nyt sendetidspunkt klokken 17-18.00.

Lene Johansen

Lene Johansen er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988 og har været ansat i DR fra 1993 til 2011. I perioden 2011 til 2013 var Lene væk fra skærmen og arbejdede freelance, indtil hun igen tonede frem på skærmen som nyhedsvært, da det nye DR2 gik i luften i marts 2013.

Lene Johansen er desuden forfatter til en række bøger og er kvinden bag den internationale interviewserie 'Modige Kvinder', der portrætterer kvinder fra forskellige steder i verden, der alle kæmper for demokratiske forhold og menneskerettigheder og som risikerer deres eget liv for det. Serien er vist i de nordiske lande og desuden udgivet i bogform.

Læs mere om: