Søndag, 7. juli 2013 - af af Britta Bjerre, Søndag, Aller Media

Nynne Bjerre Christensen: Sådan fandt jeg kærligheden

Nynne Bjerre Christensen fortæller om sit liv
Nynne Bjerre Christensen
Foto: AOP
Deadline-værten Nynne Bjerre Christensen er på få år gået fra at være single og barnløs til nu at leve med mand, tre små børn, en teenager og en hund i forstæderne.

For seere, der kan lide DR2 og stadig er vågne kl. 22.30, vil 38-årige Nynne Bjerre Christensen være et velkendt ansigt. Siden 2005 har hun været en fast del af værtsteamet på nyheds- og debatmagasinet Deadline.

Det var i øvrigt også her, hun mødte sin mand, journalist Simon Andersen, da han en kort overgang var redaktør på programmet. I dag er han redaktionschef på BT og en af mediebranchens kontroversielle navne for sin andel i flere af de opsigtsvækkende forsidehistorier, som BT har kørt, bl.a. skattesagen imod Helle Thorning-Schmidts mand.

– Der er sket meget i mit liv på kort tid. Jeg mødte Simon i 2005, og dengang boede jeg i en lejlighed på Vesterbro sammen med min søster. Nu skriver vi 2013, og jeg er flyttet ’til forstæderne’, og vi har Klara, der snart bliver seks år, Emil, der er tre, og Viola på halvandet – og Simons datter, Anna Sofie på 15, hører også til familien, siger hun i et stort interview med ugebladet Søndag.

For Nynne Bjerre Christensen er meningen lige præcis det, hun sidder i. Midt i et liv, hun er glad for. Midt i en familie, hun elsker. Midt i et arbejde, hun trives med. Spørger hun nogensinde sig selv, om hun er lykkelig her i forstæderne med mand og tre børn og tre biler parkeret udenfor?

– Nej, for jeg synes, alt det der med selvrealisering bliver en smule opblæst. Alle har godt af at få nogle børn og få hevet egoet ud af sig selv og finde ud af, hvad der er vigtigt her i livet. Det er banalt og sagt mange gange, men: Børn sætter livet i relief. Jeg ser det også som det vigtigste, at nu skal mine børn bare blive større og have det godt og trives. Og så kan jeg sagtens pakke mig selv ind i de hulrum, der måtte opstå. En kop te og en ostemad en stille formiddag, hvor alle er væk, er en stor luksus for mig.

Passende arbejdstider

Nynne Bjerre Christensen har da heller ikke tænkt sig at være vært på Deadline for tid og evighed. Men lige nu er det det bedste sted at være. Og at arbejdstiderne er så skæve og så mærkelige, som de er, passer hendes familie godt.

- Når jeg har vagt, møder jeg typisk kl. 13. Det vil sige, at der altid er ro på om morgenen. Simon kan fise af på arbejde, og jeg kan tage mig af ungerne. Og når de er afleveret i vuggestue og børnehave, kan jeg lige få ordnet nogle praktiske ting, inden jeg skal på arbejde. Få synet bil. Købe en rive. Gå på apoteket. Alt det, som mennesker med almindelige arbejdstider kan have svært ved at nå og må styrte rundt og bruge lørdag formiddag på sammen med alle de andre, der også styrter rundt, siger DR2-værten.

Selv om hun er gift med en karrieremand, så må han dog stadig tage sin del af de praktiske opgaver, og det hører også med til hans tjekliste at hente børn de dage om måneden, hvor Nynne Bjerre Christensen skal på skærmen.

– Til gengæld ved Simon også, at de ti dage om måneden, hvor jeg har vagt, da er det hans ansvar at hente børn. Og det står ikke til at ændre. Det gør ganske enkelt livet nemmere for os, at vi ikke hele tiden skal forhandle om, hvem der skal hente børn, og hvem der køber spaghetti. De konflikter har vi ikke. For det er aftalt. De dage, hvor jeg er på vagt, kan der ske, hvad fanden der vil: Simon skal bare stå der kl. halv fem og hente ungerne. For jeg er på vagt. Og de vagter går forud for alt andet og kan ikke flyttes, siger hun.

LÆS OGSÅ:

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden