Elsket stjerne fra Herskab og tjenestefolk er død

Christopher Beeny som James med Jacqueline Tong i rollen som Daisy

Christopher Beeny som James med Jacqueline Tong i rollen som Daisy

Foto: Mega

Han blev populær i den legendariske tv-serie "Herskab og tjenestefolk". Nu er Christopher Beeny gået bort

Onsdag, 8. januar 2020 - af Niels Burgos

Skuespilleren Christopher Beeny opnåede verdensberømmelse som chaufføren og lakajen Edward i den ikoniske tv-serie fra 1970'erne "Herskab og tjenestefolk" . Den sympatiske og jævne fyr, der i løbet af seriens 68 afsnit blev gidt med stuespigen Daisy. Nu er Christopher Beeny gået bort, 78 år gammel.

Elsket af den halve verden i 1970'erne: Angela Baddeley som kokkepigen Mrs. Briges, James og Jean Marsh som stuepigen Rose. Foto: Mega

Elsket af den halve verden i 1970'erne: Angela Baddeley som kokkepigen Mrs. Briges, James og Jean Marsh som stuepigen Rose.

Serien hedder på engelsk "Upstairs, Downstairs" - med henvisning til herskaberne som beboede de øvre etager i det fornemme hus på Eaton Place og tjenestefolkene, der hørte til i kældederen.  Serien  er blevet genudsendt flere gange, så også nye generationer har kunnet stifte bekendtskab med navne som Hudson, Mrs. Bridges, Rose og Mr. Bellamy.  Det er skuespillerens søn, der meddeler, at hans far sov stille ind den 3. januar i sit hjem i Kent. Christopher Beeny var gift med Diana Kirkwood og efterlader sig tre børn.

 

Christopher Beeny og Diana Kirkwood Foto: Mega

Christopher Beeny og Diana Kirkwood

 

BILLED-BLADETs nyhedsbrevKlik her og meld dig til!

BILLED-BLADETs nyhedsbrev
Klik her og meld dig til!