28. dec. 2013
Af af SØNDAG, Aller Media

Eva Jørgensen: Det betyder nytåret for mig

Eva Jørgensen om nytår
Eva Jørgensen
Foto: Birger Storm
Nytårsaften er forbundet med fest og farver, men for den tidligere TV-vært Eva Jørgensen er nytår også lig med håb og vemod.

Og så har hun også et enkelt nytårsforsæt, men det er ikke at stoppe med at ryge...

Nytårsaften er dagen, hvor et gammelt år slutter, og et nyt begynder. Det er dagen, hvor man mindes det, der har været, og ser frem mod et nyt. Og midt mellem nytårsmiddagen, champagnen og fyrværkeri, så skal der også lige tænkes på et enkelt nytårsforsæt.

Søndag.dk har bedt den tidligere TV-vært Eva Jørgensen om at løfte sløret for sit nytårsforsæt for 2014, ligesom hun har fundet frem til sit bedste og værste minde fra nytårsaften.

Hvad betyder nytår for dig?

Nytåret betyder for mig tid til eftertanke. Til både at se tilbage og fremad. Så aftenen er en blanding af håb, vemod og fest i al almindelighed.

Er der en eller flere traditioner, du bare ikke vil undvære nytårsaften?

Jeg skal se Dronningen tale, og jeg skal se rådhusurets visere falde i slag og synge Vær Velkommen, Herrens år. Det hører helt sikkert med.

Hvad er dit nytårsfortsæt for 2014?

At få gjort de rygøvelser, som min kiropraktor siger, jeg skal gøre hver dag, fordi jeg har en rygskade efter et trafikuheld i 2012. At holde op med at ryge er ikke et nytårsforsæt. For dén slags holder aldrig. Jeg har prøvet, så det skal måske i stedet være et sommer-forsæt.

Hvad er dit bedste minde fra nytårsaften?

En nytårsaften, hvor min bedste barndomsveninde og jeg tog til London og drønede rundt om søljen på Trafalgar Square sammen med seks millioner london'ere.

Hvad er dit værste?

En nytårsaften hvor både min (eks)mand og jeg lå totalt underdrejede af influenza. Vi orkede ikke engang at holde øjnene åbne til klokken 24.

Hvordan skal du holde nytår i år?

Hjemme hos mig selv - sammen med mine brødre. Jeg glæder mig til samværet med mine brødre - og så at se min otteårige søns glæde og optagethed af det hele.

Læs mere om: