18. jul. 2011
Af af Liz Rørsig

Familien Langkilde på stranden

Johannes Langkilde
Johannes Langkilde og familien besøgte også ishuset. Her er han sammen med sin søn Andreas, der har fået sig en stor softice.
Foto: Birger Storm
- Når man får børn, bliver man selv som barn igen, siger TV 2 Nyhedernes Johannes Langkilde.

TV 2 Nyhedernes Johannes Langkilde, 34, nyder sin forældreorlov med Emilie på 10 måneder og Andreas på tre år i sommerhuset i Nordsjælland. Orloven slutter til september, dog skal nyhedsværten fluks tilbage på arbejde, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen skulle finde på at udskrive valg midt i agurketiden.

Valg eller ej, så var Johannes ikke i tvivl om, at han ville benytte sig af orlovsmuligheden, ligesom han gjorde med deres førstefødte.

Drømt om at få børn

- Jeg er helt sikker på, at jeg er kommet tættere på Andreas, fordi jeg dengang havde tre måneder sammen med ham. Jeg synes, at man skal tage orlov med sine unger, hvis man har mulighed for det. I mange år har jeg drømt om at få børn, og når jeg nu endelig har fået dem, hvorfor skulle jeg så ikke tage det med, jeg kan få? spørger Johannes.

Han har i begyndelsen af orloven brugt tiden på at indkøre Andreas i en ny børnehave, og lille Emilie har været med til at aflevere og hente. Men nu er det endelig blevet ferietid for hele familien, og for Emilie er det den allerførste sommer, hvor lokalområdet med strand, havn og ishus skal udforskes. Hun og storebror har allerede stor glæde af hinanden.

- Emilie har en gå-vogn, som hun sidder i og nærmest løber med, og Andreas kører efter hende i sin legebil. Det, synes de, to bare er alle tiders. De er meget glade for hinanden, fortæller Johannes. Han følger med i de daglige nyheder, men trives ellers som hjemmegående.

Andreas snakker meget

Programmet for familien Langkilde denne lørdag byder på en tur på stranden i det noget friske sommervejr.

Andreas er i smart, hvid skjorte og blå jeans. Under strandturen fortæller han med stor energi og charme mange spændende historier. Æblet falder ikke langt fra stammen, og den lille purk ligner i udseende og talegaver sin far.

- Andreas snakker enormt meget og har et helt vildt ordforråd, næsten som en femårig. Han har helt sikkert flair for det sproglige. Hvis man ikke snakker med ham eller hører efter, hvad han siger, kan han godt blive frustreret. Andreas er fuld af krudt, og det er sjovt. Glæden ved at have et barn af hvert køn er også, at man får noget fra begge verdener.

Læs mere om: