Fredag, 4. maj 2018 - af Laura Dalgård Hansen

Første danske Netflix-serie klar: Over 100 millioner kan se med

Mikkel Boe Følsgaard og Alba August
Foto: Birger Storm
Millioner og atter millioner kan følge med, når der i dag er premiere på "The Rain", som er den første danske Netflix-serie.

I dag, den 4. maj, er der premiere på spændingsserien ”The Rain” på Netflix. Det er den første danske serie af sin slags, og her spiller 24-årige Alba August og 34-årige Mikkel Boe Følsgaard de to hovedroller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Over 100 millioner kan se med

De har begge lavet mange ting inden for dansk film og TV, og derfor var det også spændende at prøve at filme til ”Netflix”, som har flere end 100 millioner brugere verden over.

- Vi har en platform her, hvor mange mennesker kan se med. Det er ikke noget, vi er vant til i Danmark. Vi er heldige, hvis måske 1,2 millioner ser med. Med Netflix har vi virkelig et vindue, hvor vi kan få vores serie ud, fortæller Mikkel Boe Følsgaard.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

- Det er fantastisk at lave noget, som mange mennesker kan se, supplerer Alba August, som er datter af filminstruktør Bille August og skuespiller Pernilla August.

I ”The Rain” er verden fuldstændig forandret, efter en farlig virus har udslettet næsten hele menneskeheden. Et søskendepar har i seks år levet beskyttet i en bunker, da de tilslutter sig en gruppe andre unge overlevende i håbet om at finde nogle svar. 

Mikkel Boe Følsgaard: Et interessant mix

Det er ikke en genre, som der før er prøvet mange kræfter med i Danmark. Til gengæld er Danmark rigtig gode til især krimi og drama og har gennem årene høstet stor international anerkendelse for netop det.

Og blandingen af Netflix' erfaring med kæmpestore produktioner og det gode danske drama er interessant, fortæller Mikkel Boe Følsgaard.

- Jeg tror ikke, vi kunne have gjort det uden Netflix. I Danmark er vi vant til drama og krimi, og det her projekt har krævet, at nogle store muskler har troet på det. Jeg synes, mixet er rigtig interessant, fortæller han om den otte afsnit lange serie, der blandt andet er skrevet, instrueret og produceret af danskere. 

Mikkel Boe Følsgaard i The Rain
Foto: Per Arnesen/Netflix

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden