2. jun. 2021
Af Christinna Braun

Første gang i 23 år: Nikolaj Lie Kaas genforenet med Von Trier

Nikolaj Lie Kaas. 
Nikolaj Lie Kaas.
Foto: Mikael Rieck
Efter 23 år vender Nikolaj Lie Kaas tilbage til filminstruktør Lars von Triers legendariske univers.

Sidst Nikolaj Lie Kaas medvirkede i en film skabt af Lars von Trier var i ”Idioterne”, der havde premiere i 1998. Nu vender Lie Kaas tilbage til von Trier – denne gang når porten til ”Riget” åbner igen i tredje sæson.

48-årige Nikolaj Lie Kaas har fået rollen som den indebrændte reservelæge Filip Naver, og i rollerne som hans ”Riget”-kollegaer ses blandt andet Lars Mikkelsen, Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro, Søren Pilmark og Peter Mygind.

Den nye sæson hedder ”RIGET EXODUS” og afslutter serien, som havde premiere i 1994. I pressemeddelelsen beskrives, hvad vi kan glæde os til, når tredje sæson ruller over skærmen:

Stærkt påvirket af spøgelses-tv-serien RIGET søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål, for at redde hospitalet fra undergang. Karen går en aften i søvne og ender på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til RIGET er begyndt at åbne sig på ny.

Med RIGET EXODUS fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 90’erne: Spøgelseshistorien om hospitalet ved blegedammene, hvor det onde har vundet fodfæste og lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af gys og gru og grin.

”RIGET EXEDUS” optages frem til sommer og har forventet premiere på Viaplay i løbet af 2022. Efter en kort periode vil den også have tv-premiere på DR.

https://imgix.billedbladet.dk/2riget_exodus_zentropa_fotokredit_henrik_ohsten_02905_1_1.jpg
Nikolaj Lie Kaas i "Riget".
Foto: Henrik Ohsten

Læs mere om: