Gravide Line Friis: Eventyrlysten TV-vært

Line Friis

Line Friis

Foto: Lars Laursen
Line Friis Frederiksen fra ”Danmark – kyst til kyst” elsker at udfordre sig selv på en bjergside i barsk natur. Snart venter en helt anden slags udfordring. Den vilde vestjyde skal nemlig være mor for første gang.

Hun indtager Amager Strand på lange modelben, med blidt blik og bølgende blondt hår. Men tag ikke fejl. Bag det milde ydre er TV-værten Line Friis Frederiksen en sej nyser, der hverken lader sig kue af dagens stride vestenvind eller naturens vilde vover. Den 35-årige biolog og TV-vært på "Viden om" er med på holdet, som hver mandag udforsker en bid af Danmarks godt 7000 kilometer lange kyststrækning i DR1-dokumentaren "Danmark - kyst til kyst".

Et par bukser i en måned

Line er selv fra Vestkysten, nærmere bestemt Lemvig på kanten af Limfjorden. Herfra har hun taget på eventyr til de mest ufremkommelige steder kloden rundt.

- Jeg kan godt li' at tage smart tøj på og gå på café, men modsat elsker jeg virkelig at komme ud i den rå og barske natur, hvor jeg har ét par bukser med til en hel måneds rejse, og det er nogle helt andre ting, det kommer an på. Hvor jeg kan udfordre mig selv fysisk og psykisk og mærke, at jeg lever, siger Line, som bl.a. har isklatret i Canada og boet dybt inde i Amazonjunglen.

Udfordre sig selv

- At finde ud at man kan holde til mere, end man troede, giver en værdi, en styrke i hverdagen. Jeg ved, at jeg kan klare pressede situationer fysisk og mentalt, og det syrede er, at selv om naturen kan være nok så rå, giver den også en ro. I dag går mange ned med stress på jobbet, mens en ekstrem stress-situation som en bjergbestigning virker modsat, fordi man gør noget fysisk.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Det handler om at sætte sig nogle mål og kæmpe for dem. Man bliver så skidelykkelig af at føle, at man rykker sig!

Børn forpligter

Om få måneder venter en helt ny udfordring TV-værten. Selv om mavemusklerne kun tillader at maven buler en smule, er Line godt halvvejs i sin første graviditet. I forvejen er hun bonusmor til Anton på syv år, og snart skal hun selv prøve kræfter med moderrollen.

- I starten var det ret angstprovokerende, for man bliver jo forpligtet på en helt ny måde, når man får et barn. Men nu sparker den lille, og jeg begynder at glæde mig. Jeg tror, det er sundt, at fokus flytter sig fra mig, mener Line.
I denne måned tager TV-værten endnu et stort skridt og flytter i hus på Amager.

- At være gravid og flytte i hus på samme tid - så er man virkelig voksen. Men livet er, hvad man gør det til. Jeg vil gerne nå at få mange børn og vise dem, hvad der betyder noget for mig. Og jeg har da planer om, at vi skal til Alaska næste sommer. Ikke på bjergbestigning - men i havkajak, pointerer hun begejstret.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden