14. mar. 2014
Af Hanne Rask

Hans Pilgaard: Nej tak til stress

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-72219_0.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
TV-værten er en af dem, der har valgt at trappe sit arbejde ned for at undgå stress.

Det er sagt før, og det siges igen og igen; Stress er en folkesygdom. Det hele går for hurtigt, folk siger ja til for meget, og lige pludselig vil krop og psyke ikke være med længere.

TV2s Hans Pilgaard er én ud af mange kendisser, der har prøvet de ubehagelige symptomer, der følger med stress og udbrændthed, og i dag er han så klog på dem, at han ved, hvornår det er tid til at stoppe op.

- Jeg vil gerne slå et slag for, at vi bliver bedre til at turde sige fra, før det går galt, og respekterer hinanden for at gøre det, siger han til BT og fortsætter:

-Vi har en tendens til at respektere de mennesker, der vælger at bide tænderne sammen og kæmpe sig igennem, uanset hvordan de har det. Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik mere respekt for dem, der melder fra i tide, siger han.

For høj puls

Han har selv været god til at takke nej til fristende TV-jobs, fordi han frygtede stress, for han fik et chok, da en stress-ekspert på et tidspunkt målte hans puls i forbindelse med et direkte program. Pulsen var på 100 umiddelbart før optagelsen, mens den var på 180, mens han var live på.

I dag nøjes Hans Pilgaard med at optage quiz-programmer med mellemrum for hans opkørte tilstand dengang, vil han slet ikke risikere igen.

-Tænk hvis jeg bare havde taget to panodil og besluttet mig for at fortsætte. Hvordan havde mit næste sammenbrud så ikke set ud. Stress forsvinder ikke. Det vokser sig bare større, siger Hans Pilgaard.

Læs mere om: