Onsdag, 30. november 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Har du også undret dig? Derfor sender både DR og TV 2 en ny julekalender i år

"Julehjertets Hemmelighed" og "Tinka og Sjælens Spejl"
"Julehjertets Hemmelighed" og "Tinka og Sjælens Spejl"
Foto: DR og TV 2
For første gang i mange år sender både DR og TV 2 en nyproduceret julekalender, men hvilke konsekvenser kommer det til at få for næste års julekalendersæson?

December venter lige rundt om hjørnet, og igen i år er der masser af godt jule-tv at glæde sig til.

Der er et væld af julekalendere at vælge imellem både på tv og streaming, og som noget nyt sender både DR og TV 2 i år en nyproduceret julekalender.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

TV 2 bryder med traditionen

På DR kan man komme med på en eventyrlig rejse tilbage i tiden i ”Julehjertets Hemmelighed”, mens TV 2 sender den tredje julekalender i rækken om halvnissen Tinka, der hedder ”Tinkas og Sjælens Spejl”.

Gennem mange år har det ellers været kutyme, at DR og TV 2 skiftevis hvert andet år sender en ny julekalender, men i år har TV 2 brudt med den tradition, idet de i 2021 sendte ”Kometernes Jul”, som også var en ny julekalender.

Sidste år forklarede TV 2’s fiktionschef Katrine Vogelsang, at der aldrig har været en fast aftale med DR om, hvem der sender en ny julekalender hvornår, og fordi Tinka-julekalenderne har været meget populære, slog TV 2 til, da der opstod en mulighed for at lave endnu en julekalender med halvnissen i centrum.

Samtidig ønskede man ikke at vente helt til 2023 med at sende den, blot for at holde fast i traditionen om ’kun’ at sende en ny julekalender hvert andet år.

Kommer der to genudsendelser i 2023?

”Når man virkelig elsker sine karakterer, så vil man rigtig gerne have dem tilbage på skærmene inden for en relativt kort tidshorisont, og derfor spændte vi ballerne sammen og skabte økonomisk mulighed allerede i 2022,” sagde Katrine Vogelsang til BT sidste år.

Det store spørgsmål er nu, hvilken konsekvens det får for julekalendersæsonen i 2023, at både DR og TV 2 sender en ny julekalender her i 2022. For betyder det, at begge kanaler sender en genudsendelse til næste år?

Til BILLED-BLADET oplyser DR, at man umiddelbart holder fast i traditionen om at sende en ny julekalender hvert andet år, og at det betyder, at der kommer en julekalender-genudsendelse i december 2023.

Om TV 2 vælger samme løsning, kan de endnu ikke afsløre.  

- Vi kan ikke sige så meget om sendeplanerne for julen 2023 endnu, lyder det fra presseafdelingen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden