Harry Potter-slot lægger hus til Downton Abbey-optagelser

Alnwick Castle.

Alnwick Castle.

Foto: AOP
Alnwick Castle, der i ”Harry Potter”-universet har tjent som Hogwarts-kulisse, bliver nu også en del af TV-serien ”Downton Abbey”s baggrundstæppe.

I Storbritannien er man for tiden i fuld gang med at optage femte sæson af TV-serien ”Downton Abbey”, og nu viser det sig, at successerien får en del til fælles med en anden af de helt store britiske eksportsucceser – ”Harry Potter”-filmene.

Mange scener fra det sagnomspundne Hogwarts-slot i ”Harry Potter”-universet, hvor hovedpersonerne oplever mangt og meget gennem deres troldmandsuddannelse, er optaget på Alnwick Castle i Northumberland.

Nu skriver Daily Mail, at en del af ”Downton Abbey”-holdet har været på selvsamme slot for at lave optagelser til femte sæson.

Normalt kan publikum komme ind og se dele af slottet, men det oplyses, at adgang til slottet vil være begrænset for offentligheden, indtil man er færdig med optagelserne den 8. august.

Femte sæson af "Downton Abbey" bliver sendt på britisk TV til efteråret, mens det endnu ikke vides, hvornår den ruller over danske TV-skærme.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden