Hip hurra: Bamse fylder 40 år

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/ DR
Stort tillykke til Bamse! Vores alles TV-bjørn kan i januar fejre 40 flotte år på skærmen.

I januar skal Bamse tivertifald fejres med boller og ’kakave’. Det er nemlig 40 år siden, at DRs skrupforvirrede, småegoistiske, men elskelige TV-Bamse første gang trådte frem på skærmen.

Det skriver Danmarks Radio på LinkedIn, hvor de hylder den bestemte bamse, der tilbage i 1982 første gang førte sig frem i udsendelsen "Døren går op".

Fik sit eget program 

Den okkergule bamse med de røde gummistøvler blev hurtigt en favorit, og senere i 1982 fik Bamse sit efter univers i TV-udsendelserne ”Fjernsyn for dyr”.

Året efter i sommeren 1983 fik han sit eget program "Bamses billedbog", hvor han lavede løjer med den overbærende kylling. Senere kom andre venner til, blandt andre den plyssede ven Ælling og menneskevennerne Luna og Aske.  

Børne-TV med ny betydning

Bamse blev skabt allerede i efteråret 1980, hvor bamsen med den markante personlighed blev til på et stykke papir hos Finn Bentzen, Thomas Winding og Katrine Hauch-Fausbøll.

 

Det blev begyndelse på Børne-TV, der fik en ny betydning:

- Med ”Bamses Billedbog” begynder børnefjernsyn at handle om at begå fejl og at lære af dem. I Bamses spejling af den adfærd, man ser hos børnehavebørn, er han den første figur, som ikke vil børn noget men som derimod ER barnet, skriver DR på LinkedIn.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden