Jacob Wilson færdig med TV

Jacob Wilson

Jacob Wilson

Foto: AOP
”Bingo Banko” og ”Live fra Bremen”-værten vender tilbage til sit udgangspunkt som stand-up komiker.

Jacob Wilson gik ind i TV-branchen i håbet om at få en stor stand-up karriere, og fik også seermæssig succes i programmer som ”Live fra Bremen” og ”Bingo Banko”.

Alligevel har han nu valgt at forlade branchen:

- Jeg har egentlig aldrig haft en drøm om at lave TV. Det har bare været et medie, man har brugt for at få promoveret sin standup. Senere finder man ud af, at der jo ikke kommer flere og ser ens show, bare fordi man har været på TV, siger Wilson til Metroxpress.

Fra på tirsdag – den 4. februar – vender han tilbage til udgangspunktet, og tager på landsdækkende standup-turné med showet ”Det ser du ikke på TV”.

Om sin TV-karriere som ”Bingo Banko”-vært siger Wilson til avisen:

- TV 2 kaldte mig til casting, og derefter gik jeg derhjemme og sagde ”Bingo Banko” højt for mig selv. Det lød jo helt vanvittigt. Men de fortalte, at de gerne ville lave noget a la Jan Elhøjs gamle ”Zulu bingo”, hvilket jeg syntes, var ret fedt, og da jeg fik min gode ven Simon Talbot som makker, sagde jeg ja tak.

Sagde stop til mere "Bingo Banko"

- Vi fik rimelig frie hænder og legede os igennem første sæson. Men fordi det blev så stor en succes, blev det i sæson 2 alt, alt for styret. Alt for meget et reklameshow. Så vi endte med at sige op før sæson 3.

Rollen som Morgenvært på TV 2 prøvede han også:

- Det var vildt at skulle balancere imellem at lave seriøse interviews og derefter tale om mad med en kok. Det er faktisk også noget af det, jeg snakker om i mit nye show. Det med at være fanget i et medie, hvor man ikke kan... Man må jo ikke sige sin mening. Man må ikke lave jokes!

 Så sidder man klokken syv om morgenen og skal interviewe Danmarks eneste mandlige heks, og så er man nødt til at tage det seriøst. Det er nærmest det værste, for en komiker at stå i sådan en situation.

Ellers var det en fantastisk øvelse at lave ”Go Morgen Danmark”, siger han.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden