4. jan. 2015
Af af Niels Burgos

Jarl Friis-Mikkelsen: Cher reddede mig

- Det kan godt være, jeg er castet som den sure gamle mand, men det har jeg nu tænkt mig at lægge af mig, siger Jarl om sin tjans som dommer i "Danmark har talent"-
- Det kan godt være, jeg er castet som den sure gamle mand, men det har jeg nu tænkt mig at lægge af mig, siger Jarl om sin tjans som dommer i "Danmark har talent"-
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
63-årige Jarl Friis-Mikkelsen er en af de fire kritiske dommere i "Danmark har talent" på TV 2. Men selv har han også haft brug for en hjælpende hånd for at komme videre i sin karriere.

Det så ikke lyst ud for den dengang 38-årige Jarl Friis-Mikkelsen, da han i 1990 sagde farvel til Danmark for at prøve lykken som talkshow-vært i Hollywood. Det var sværere at få hul igennem til de store berømtheder, end havde forestillet sig - og efter et halvt år var pengekassen næsten tom, uden at en eneste Hollywoodstjerne havde bidt på krogen.

Netop som Jarlen var ved at opgive, gjorde sangerinden Chers agent ham en vennetjeneste og tilbød Jarl at lave et show med hende. Det var absolut sidste udkald, og Jarlen besluttede sig for at bruge sine sidste 20.000 kroner på at leje et TV-hold og en suite på det fine Four Seasons Hotel i Beverly Hills.

Historien fortæller han til Børsen - og Jarl forklarer videre:

- Man kan godt sige, at Cher reddede mig. Intet lykkedes for mig, indtil hun forbarmede sig over mig. Heldigvis gik talkshowet med hende skide godt, hun var fornøjet, og hun hjalp mig siden med kontakt til de andre stjerner.

I de næste tre år kom der for alvor gang i Hollywoodstjernerne. Jarlen fik besøg af store navne som Janet Jackson, Nicole Kidman og Tom Cruise - og han flyttede først tilbage til Danmark i 1994 for at blive underholdningschef for Danmarks Radio. Et job, han beholdt i fire år.

- Det var hårdt at være så tæt på en fiasko, men det lærte mig, at man skal være udholdende og blive ved, hvis man tror på sit talent, siger Jarl Friis-Mikkelsen til Børsen.

Læs mere om: