24. sep. 2011
Af af John Lautrup

Jeppe Nybroe: Mit livs tragedie

Jeppe Nybroe
Jeppe Nybroe
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Verdenen lå for TV-værtens fødder, men en enkelt fejl kostede Jeppe Nybroe dyrt.

DR1 hev ikke bare den dygtige udenrigskorrespondent ind som nyhedsvært i sin tid. Man gjorde ham til stationens ansigt udadtil og brugte ham i alle mulige sammenhænge. Så god var han nemlig.

Og alt tegnede lyst, indtil han tog fejl af kørselsretningen i et indslag om de danske soldaters tilbagetrækning fra Irak. På ladet af et kørende militærkøretøj berettede han om, at de sidste soldater "nu" var på vej ud af Irak. Men faktisk var bilen på vej ind i Irak for at hente endnu et hold soldater ud.

Menneskelige aspekt intakt

En lille detalje med en kæmpeeffekt. Jeppe Nybroe blev jaget vildt i medierne, og til sidst fik han en fyreseddel, selv om der faktisk var gode undskyldninger og forklaringer på hans ordvalg. Skaden var imidlertid sket. Mediestormen rasede, og DR-cheferne følte sig tvungne til at bringe et offer for at genoprette TV-Avisens troværdighed.

- Min fyring var til dels selvforskyldt og til dels en konsekvens af omstændigheder, jeg ikke kunne styre. Men for mig var det pisseulykkeligt og en af mit livs største tragedier. Ikke fordi jeg faldt fra tinderne, som folk måske tror, men fordi den betød afskeden med det liv, jeg havde i DR, siger Jeppe Nybroe.

- Lykkeligvis så var det ikke en afsked med mennesker. Jeg ser stadig mange af mine gamle kolleger, så gudskelov er det menneskelige aspekt intakt. Hele sagen har forstærket min oplevelse af, at livet er dyrebart. Det gælder også de små øjeblikke. Dem skal man sgu passe på. Mine forældre har opdraget mig til livsglæde, og den bevidsthed har fået et ekstra boost. Jeg vil ikke ønske sådan en røvtur for min værste fjende, men man kan altså også blive et rigere menneske af det.

Mistede også kæresten

Jeppe Nybroe har lagt nedturen bag sig og siger, at den i dag optager samme plads i hans sind som tabet af en kæreste. Man kommer over det med tiden. At miste en kæreste skete i øvrigt også i hans "annus horribilis", 2007.

Få måneder før fyringen gik hans daværende kæreste, TV-journalisten Line Gamborg, under stor mediebevågenhed fra ham til fordel for en anden TV-kendis, Peter Hansen.

- TV-Avisen vil altid have en varm plet i mit bryst, men når det er sagt, så har jeg det med min gamle arbejdsplads som med en gammel kæreste. Følelsesmæssigt er jeg kommet ud på den anden side, og jeg har lært af mine fejl .., jeg husker at samle mine underbukser op fra gulvet, ler han.

Læs mere om: