Jeppe Nybroes navn misbrugt

Foto: AOP
Nybroes venner fik sendt mail, hvor svindlere bad om penge i hans navn.

Det er kun få uger siden, at Jeppe Nybroe blev frigivet som gidsel i Mellemøsten, og nu er hans mail-konto blev misbrugt til at lokke penge ud af hans venner og familie.

Det skriver Ekstra Bladet.

Hackerne har skaffet sig adgang til Nybroes private gmail-konto, og sendt et ”tiggerbrev” til alle på hans kontaktliste. Her fortæller den falske Nybroe, at han er strandet i London, fordi hans tegnebog med kreditkort og pas er blevet stjålet. Han beder om at der bliver sendt 1300 pund (cirka 12.000 kroner) med det samme via Western Union, og så lover han at betale pengene tilbage hurtigst muligt.

Klassisk tigger-fælde

Det er et standard-tiggerbrev på gebrokkent dansk, som mange danskere har modtaget gennem årene, og ifølge Shehzad Ahmad, der er chefkonsulent hos Computer Security Incident Response Team på Danmarks Tekniske Universitet, så mister ejeren kontrol over sin egen konto, når hackerne bryder ind. Samtidig sletter de alle kontakterne på offerets liste, lige så snart tiggerbrevet er sendt ud. Det giver hackerne ekstra tid, fordi offeret så får sværere ved at advare sine kontakter om misbruget.

Jeppe Nybroe har på sin private Facebook-side bekræftet misbruget med teksten:

”Min gmail-konto er blevet hacket –brug indtil videre Facebook her”.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden