16. jan. 2012
Af af Jan Bergman

Jes Dorph-Petersen: Nyhederne var uinteressante

Jes Dorph-Petersen
Jes Dorph-Petersen
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Nyhedsstrømmen er blevet meningsløs. Derfor skifter Jes Dorph-Petersen jobbet som nyhedsvært og royal reporter ud med rollen som fodboldvært.

Jes Dorph-Petersen har netop overstået sin sidste royale vagt for TV 2 ved den massive kongelige dækning af dronningens 40-års jubilæum her i weekenden.

Nu skifter han rollen ud som royal reporter til fordel for fodboldverdenen på TV. Efter 22 år på stationen åbner han 1. april et helt nyt kapitel i sin karriere, når han har første arbejdsdag på TV3, hvor han skal afløse Peter Schmeichel som vært på Champions League-transmissionerne.

Og det glæder den 52-årige vært sig meget til, for som han udtrykker sig til Søndagsavisen, er der sket en eksplosiv udvikling af nyhedsformidlingen. På godt og på ondt.

- Tidligere var der to nyhedsudsendelser i døgnet. Nu kører nyhederne i døgndrift. TV 2 Nyhederne har udviklet sig fra at være en speedbåd til at være en supertanker, fortæller Jes Dorph til avisen.

- Teknologisk er alt muligt, det er nemt at sende live, og det har smittet af på indholdet, der er blevet hurtigt, kulørt og registrerende. Jeg tror ikke, at seerne har problemer med at vælge det fra, de ikke gider se, fortæller Jes Dorph til avisen og tilføjer:

- Men for mit vedkommende blev det mere og mere ligegyldigt. Til sidst havde jeg en følelse af, at 80 procent af de nyheder, jeg læste op, var uinteressante.

Læs mere om: