Tirsdag, 21. december 2021 - af Sofie Nymand

The Julekalender fylder 30 år: Her er De Nattergale i dag

Det er tre årtier siden, at danskerne for første gang stiftede bekendtskab med de tre danglish-talende nisser, nåsåeren Benny, Oluf og ”The Kartoffelavler-woman” Gertrud Sand.

I år har De Nattergale 30-års jubilæum med ”The Julekalender”. Seersuccesen, der introducerede danskerne til danglish-talende nisser, nåsåerer og citater som ”Ja, de’ bår dæjli’” og ”bob, bob, bob”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bag julekalenderen stod den musikalske trekløver, De Nattergale, bestående af Viggo Sommer, Uffe Rørbæk Madsen og Carsten Knudsen.

Eller det vil sige – de stod også foran kameraet. For alle TV-kalenderens roller, de tre ’danglish’-talende nisser, kartoffelavlerne Oluf og Gertrud Sand samt nåsåren Benny, var besat af de tre herrer. 

Foto: TV 2

På nær en rolle – nemlig nissen Gammel Nok, der blev spillet af Poul Bundgaard. 

Sluttede brat 

Både før og efter de fik idéen til julekalenderen, turnerede de med deres musik, og i 1988 slog de igennem med sangen ”Uha Da-Da”.

De Nattergale som optrædende trio sluttede dog brat, da Uffe Rørbæk Madsen blev alvorligt ramt af tinnitus.

Siden er de blevet genforenet to gange. I 2001, da de lavede voksen-julekalenderen ”CWC The Wild Card”, og to år efter samledes de endnu en gang for at lave ”CWC World”.

Desuden har de trukket i ”The Julekalender”-kostumerne ved særlige lejligheder og sunget "it's hard to be a nissemand". Blandt andet til dronningens 70-års fødselsdag, og da TV 2 fyldte 25 år.

TV 2 fejrer 25-års jubilæum. 
Foto: Martin Høien

 

Julekalenderen har for længst opnået klassiker-status, og det er på trods af, at TV 2 tilbage i 1990/ 1991 havde deres betænkeligheder. For ville en voksen-julekalender falde i god jord hos danskerne? 

Det gjorde den – og i øjeblikket is The Julekalender toback, og man kan man gense dens ikoniske karakterer på TV 2 Charlie og streamingtjenesten TV 2 PLAY.

Øverst i galleriet kan du læse mere om, hvad De Nattergale laver i dag.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden